AccesoriiAndroidAPLICATIIStiriTableteTech

Cum sa conectezi o sursa externa de stocare (stick USB, SD card) la tableta Nexus 7

tableta googl nexus 7

Google a lansat prima s-a tableta sub brandul Nexus in luna iulie, in cadrul Google I/O 2012, ce poarta numele Nexus 7. Dupa cum bine stiti, scopul lansarii acestui model a fost in primul rand pretul cat mai redus si in al doilea rand sa produca o concurenta pentru acest segment de piata tabletei Kindle Fire, a celor de la Amazon.

Datorita faptului ca, Google a dorit o tableta ieftina, Nexus 7 nu are o camera foto pe partea din spate si nici slot microSD pentru card, ceea ce inseamna ca spatiul pe tableta este limitat in functie de modelul ales 8GB, respectiv 16GB.

Desi tableta inca nu este disponibila pe canalele oficiale (Asus) in Romania, multi au reusit sa o achizitioneze deja prin retail, insa nu sunt multumiti de faptul ca nu au suficient spatiu de stocare, aici intervenim noi cu o solutie fie ea si ‘read-only.’

1) Puteti extinde spatiul de stocare cu ajutorul unui cablu micro USB OTG (care sa aibe la un capat mufa micro USB tata si la celalalt capat o mufa USB 2.0 normal mama), cablu pe care il puteti achizitiona de pe eBay la 1 dolar + taxele aferente (e posibil sa il gasiti si pe alte site-uri de retail) sau chiar la noi in magazine.

2) Apoi aveti nevoie de aplicatia Nexus Media Importer,’ care o gasiti pe Google Play store la 10 RON, prin care sa puteti accesa (importa) fisiere de pe un stick USB sau un SD card conectat prin cablubl OTG la tableta Nexus 7 sau oricare alt device cu Android 3.2 sau versiune mai noua ce ofera suport pentru USB Host (nu e nevoie ca device-ul sa fie rooted). Toate intructiunile pentru aceasta aplicatie sunt oferite in descrierea ei pe Google Play store.

3) Odata conectat cablul USB la tableta Nexus 7 si aplicatia Nexus Media Importer instalata, puteti citi sau reda orice fisier de pe stick-ul, sdcard-ul dumneavoastra (din pacate nu veti putea scrie/copia fisiere pe el).

Este solutia cea mai ieftina, prin care puteti adauga un plus de spatiu tabletei Nexus 7 sau oricarui alt dispozitiv Android cu suport USB Host.

2 Comments

  1. In teorie poti conecta orice prin USB, din pacate observ ca nu orice cablu OTG e compatibil cu aplicatia Nexus Media Importer, cel putin la mine a cam facut figuri la detectarea unor stickuri de 4GBkingston, 8GB sony si chiar de 32GB kingston. De ex pe versiunea 4.x Nexus Media importer imi citeste orice, dar de la 5.x in sus a cam facut figuri :(

    Developerul aplicatie spune ca e de la cablu, dar ma indoiesc, din moment ce pe versiuni mai vechi merge fara probleme.

  2. Hello!
    Am o intrebare: merge sa cuplez un dvd rw extern pe usb cu aceasta configuratie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!