HardwareStiriTech

AMD angajeaza fosti experti Qualcomm / Apple cu experienta in domeniul procesoarelor pentru mobil

sediul central AMD

AMD este unul din mari producatori de chipset-uri care lipseste cu desavarsire de pe segmentul de piata al device-urilor mobile (telefonae/tablete). Ciudat sau nu, AMD pare sa se pregateasca in sfarsit pentru productia de procesoare pentru platforma mobila dupa aproape 3-4 ani de zile de la ‘explozia’ diszpozitivelor de buzunar.

Uni ar spune ca ar putea fi prea tarziu pentru AMD, insa, noi credem ca intotdeauna este loc pentru un nou jucator intr-o astfel de piata unde Qualcomm si Samsung domina, neavand o concurenta serioasadin partea unor producatori precum Texas Instruments, MediaTek si chiar Intel.

In aceasta saptamana AMD a angajat doi specialisti in materie de astfel de chipset-uri, ambii cu experienta in companii ca Apple sau Qualcomm. Nu ne mira intentia producatorului AMD, avand in vedere ca piata de PC-uri este in usoara scadere fata de anii anteriori, in timp ce piata de smartphone-uri si tablete este intr-o continua crestere. La aceasta data peste 80% din incasarile companiei AMD sunt aduse de vanzarea de chipset-urile pentru segmentul de desktop PC.

Daca AMD intentioneaza sa atace aceasta piata sau nu ramane de vazut, totusi lucrurile ar deveni mult mai interesante, odata cu intrarea marelui gigant pe aceasta piata, creand in acelasi timp o concurenta ce s-ar putea dovedi benefica pentru lumea mobile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!