SmartphonesStiriTech

Internet la viteza 4G deacum si pe smartphone la Orange Romania

intrare magazin orange

Anul trecut, statul roman reprezentat de Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii a organizat cea mai mare licitatie de vanzare de spectru din istoria Romaniei, licitatie la care au participat 2K Telecom, Cosmote Romanian Mobile Telecommunications, Orange Romania, RCS & RDS si Vodafone Romania fiecare achizitionand spectru radio pe anumite frecvente (800 MHz, 900 MHz, 1800 MHz şi 2600 MHz pentru furnizarea de servicii de comunicatii mobile (2G / 3G / 4G) valabil pentru perioada 2013 – 2029.

La inceputul acestui an, unul din cei trei operatori care au achizitionat spectru radio pentru serviciile 4G, Orange Romania si-a invitat clientii la primele teste 4G / LTE in propria retea. Daca pana in prezent serviciile 4G de internet au fost disponibile doar pe modemuri si tablete, incepand din aceasta saptamana, clientii Orange vor beneficia de astfel de servicii 4G si pe telefoanele mobile (smartphone) impreuna cu abonamentele Pantera 39 si Pantera 49, in care sunt incluse si serviciul de voce (HD Voice).

Operatorul mai precizeaza ca telefoanele din oferta compatibile cu tehnologia 4G sunt LG Optimus G, Nokia Lumia 920, Sony Xperia Z si, in curand, HTC One (conform catalogului Orange pe luna aprilie) si Samsung Galaxy S IV.

“Astăzi am facut încă un pas important în dezvoltarea serviciului 4G, oferindu-le clienților noștri internet 4G și pe telefon, alături de tabletă și PC. Mai mult, pentru că smartphone-urile din ofertă sunt compatibile cu tehnologia HD Voice, clienții Orange se bucură, în același timp, de ultima generație de servicii de internet mobil și de un serviciu de voce la cele mai înalte standarde de calitate la nivel internațional”, a declarat Julien Ducarroz, Chief Commercial Officer la Orange România.

Deocamdata reteaua si serviciile 4G ale operatorului sunt limitate, ele fiind disponibile doar in centrul si nordul Bucurestiului, in zona metropolitana din nordul capitalei, in statiunile de pe Valea Prahovei, in zona Bran-Moieciu si in Poiana Brasov. Orange mai precizeaza ca vitezele 4G in reteaua proprie pot ajunge pana la 75 Mbps pentru download si 37,5 Mbps pentru upload, tinand cont de resursele de spectru disponibile.

Cel mai probabil doar telefoanele mentionate mai sus, achizitionate impreuna cu unul din abonamentele Pantera vor avea acces la serviciile 4G de date, restul telefoanelor care au aceasta tehnologie implementata, gen HTC One X, Galaxy S3, Galaxy Note 2, vor primi acces ceva mai tarziu.

Vom incerca sa contactam operatorul Orange pentru lamuriri in aceasta privinta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!