Stiri

LG demonstreaza primul afisaj flexibil OLED cu rezolutie HD de 5 inch la SID 2013

afisaj flexibil

In aceste zile are loc in Vancouver, Statele Unite, conferinta anuala SID 2013 care are ca scop promovarea produselor pe partea de afisaj (display), pe segmentul TV si mobile. LG Electronics este unul din producatorii asiatici prezenti la expozitie, unde demonstreaza primul panou OLED flexibil de 5 inch cu rezolutie HD.

LG Electronics spune ca acest tip de afisaj este realizat din plastic incasabil bazat pe tehnologia IPS prezenta pe actualele terminale LG (Optimus G, etc). Afisajul de tip prototip, dezvolta deocamdata o putere de doar 250 niti (luminozitate) si dispune de o rama ce masoara 1 mm. Conform reprezentantilor LG din cadrul expozitiei SID 2013, pana la data cand aceste afisaje vor ajunge sa fie comercializate, puterea de luminozitate va fi aproape dubla.

Intrebati cand vom putea achizitiona dispozitive bazate pe acest tip de afisaj (display), reprezentantul LG a spus sec, in cel mai scurt timp posibil.

afisaj-flexibil-oled-lg

Samsung Electronics este un alt mare producator, care lucreaza de cativa ani buni la dezvoltarea unui astfel de panou flexibil, dar pana in prezent nici unul dintre acestia, nu au reusist sa finalizeze o versiune care sa poata fi comercializata.

Posibilitatea ca in viitorul apropiat (6 luni) sa utilizam astfel de terminale, bazate pe aceasta tehnologia este foarte mica, dar cine stie poate incepand din vara lui 2014 poate avem ocazia sa le vedem in magazine.

afisaj-flexibil-oled-lg (2)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!