ReviewsTABLETE

Nexus 7 2013 Review

Nexus 7 2013 Review

Google a dat lovitura pe piata de tablete anul trecut, prin lansarea in parteneriat cu Asus, a tabletei Google Nexus 7 (2012), care in doar cateva luni s-a vandut in milioane de exemplare multumita unui pret accesibil, reusind chiar sa castige premiul pentru cea mai buna tableta a anului. Anul acesta, Google si Asus au continuat ceea ce au inceput anul trecut prin lansarea celei de a doua generatii de tableta Google Nexus 7 2013, model care vine cu foarte multe imbunatatiri atat pe partea aspectului, cat si pe partea de hardware, fata de modelul de anul trecut.

Unii ar putea spune ca ma grabesc daca afirm ca, noul model ar putea castiga si in acest an premiul de cea mai buna tableta a anului. Am trei motive mari pentru care cred ca acest model se va vinde la fel de bine, daca nu chiar mai bine ca modelul de anul trecut: un display superb, un design solid, frumos si cel mai important, bine echilibrat, iar al treilea motiv ar fi pretul ei.

Dar haideti sa vedem ce o face atat de interesant pe aceasa tableta Google Nexus 7 2013!

Aspect / Afisaj

sam_0024

Google Nexus 7 2013 este mai subtire (doar 8.7 mm fata de 10.5mm) si mai usoara (290 grame) in comparatie cu modelul de anul trecut (340 grame). Textura carcasei este si ea diferita, Google si Asus au optat pentru o carcasa aproximativ similara cu cea de pe Google Nexus 10, dar usor mai solida, din punct de vedere al materialului utilizat, ceea ce o face sa stea foarte bine in mana, fara a-ti crea senzatia ca poate aluneca daca nu esti atent, cum se intampla cu alte terminale care au o carcasa din plastic lucios, de exemplu.

Logo-ul Nexus incrustat pe orizontala in carcasa pe partea din spate, cat si cele doua margini foarte late pe parte din fata (sus si jos), sugereaza faptul ca tableta a fost special construita pentru a fi utilizata in modul lanscape. Tableta este mai ingusta fata de modelul din 2012, ceea ce ii permite utilizatorului sa tina tableta intr-o singura mana mult mai usor, spre deosebire de iPad Mini de exemplu, o tableta mult mai lata si inconfortabila, atunci cand este tinuta in mana.

sam_0006

Tableta vine cu aceiasi pozitionare a butoanelor si a porturilor ca si modelul Nexus 7 2012, singurele diferente sunt jack-ul audio de 3.5mm, care acum il gasim pe partea de sus a tabletei si camera frontala, aliniata usor in partea dreapta si nu central, cum e pozitionata pe modelul anterior. Google Nexus 7 2013 beneficiaza si de un LED pentru notificari, amplasat in partea de jos-fata, care se aprinde atunci cand primim un email, mesaj, etc.

Afisajul este unul din punctele forte ale acestei tablete, si este unul din cele trei motive pentru care cred ca va reusi sa castige si in acest an premiul de cea mai buna tableta, cel putin pe segmentul de 7 inch, daca nu per total. Dotata cu un ecran LCD IPS in 16 milioane de culori, tableta vine cu rezolutie 1920×1200 Full HD+ si o densitate de 323 pixeli per inch (singura tableta de 7 inch cu o asemenea densitate a pixelilor), iar ecranul este protejat de sticla Gorilla Glass.

Hardware

Pe partea hardware tableta Nexus 7 2013 vine cu imbunatatiri majore. In primul rand procesorul este un quad-core de 1.5GHz (Snapdragon S4 Pro), are 2GB de RAM fata de doar 1GB cat are modelul de anul trecut, un procesor grafic Adreno 320, la care se adauga o camera foto de 5MP pe spate (modelul din 2012 nu are asa ceva), ce poate inregistra videoclipuri in format Full HD (dar nu va lasati pacaliti, nu e cea mai buna camera de pe piata, e adaugata deoarece lumea si-a dorit-o). Pe partea din fata avem o camera foto de 1.2MP, ce reda video in format 720p HD. 

httpvh://youtu.be/mPqzxOua-7A

Bateria Li-Ion a noului model are o capacitate de 3950 mAh, usor mai mica fata de modelul de anul trecut (4325 mAh), dar asta nu inseamna ca autonomia bateriei e mai proasta, deoarece in modul stand by (ecranul stins), tableta aproape ca nu consuma nimic. Lasata peste noapte in stand by, dimineata cand te trezesti observi ca abia a consumat 1 – 2% din totalul baterie.

Acest model este dotat cu doua speakere stereo pozitionate tot pe partea din spate (din pacate), dar usor spre marginile tabletei.

sam_0016

Combinatia de componente hardware cu noul software si o interfata stock foarte light, face ca experienta utilizatorului sa fie una de calitate, deoarece nu avem pic de lag sau intarzieri ale ecranului atunci cand trecem dintr-o fereastra intr-alta, iar experienta in jocuri este perfecta, jocurile ruleaza fara probleme.

Software

2013-09-09-07-27-48

La capitolul software trebuie sa mentionam ca tableta vine cu noua versiune Android 4.3 JellyBean direct din cutie, versiune ce aduce nu doar performanta si o stabilitate mai buna a sistemului de operare, dar si o securitate mai buna a dispozitivului. Functia de multi-user (creata pentru tablete), da posibilitatea proprietarului sau parintilor, sa creieze mai multe profile (conturi), permitandu-le copiilor lor sa utilizeze dispozitivul fara teama ca acestia pot accesa din greseala ceva ce nu ar trebui sa acceseze, deoarece au posibilitatea de a limita accesul copiilor pe tableta si implicit la aplicatiile instalate.

2013-09-09-11-32-56

In plus, beneficiem gratuit de tot eco-sistemul de servicii si aplicatii Google: Gmail, YouTube, Drive, Maps, Search, Google+, Play store, etc. Interfata sistemului de operare este foarte simpla, rapida si intuitiva si este aceiasi pe care o intalnim pe toate telefoanele si tabletele din gama Google Nexus.

Performanta

Tableta se descurca bine si in testele de benchmark, reusind sa bata dispozitive ca Google Nexus 10, Samsung Galaxy S3 sau Google Nexus 4 in aplicatia AnTuTu, totalizand un scor de 20.294 de puncte, in timp ce in Quadrant a scos un scor de 4937 de puncte, trecand peste HTC One X sau tableta Asus Transformer Prime TF201.

2013-09-09-07-17-04

2013-09-09-07-34-43

Concluzie

Google Nexus 7 2013 este una din cele mai bune tablete de pe piata in acest moment si singura cu Android 4.3, iar daca mai aveti dubii si va intrebati daca merita sa o achizitionati, sau daca merita sa faceti upgrade-ul de la modelul de anul trecut, ca utilizator de Google Nexus 7 (model 2012), va pot spune ca merita cu siguranta. In primul rand, fiindca pretul este foarte bun pentru ceea ce ofera noul model, in al doilea rand scapati de lag-ul, pe care posesorii de Nexus 7 2012 mai mult ca sigur ca stiu despre ce vorbesc, iar in al treilea rand display-ul este superb si nu o spun doar eu, o spune toata lumea care a avut ocazia butoneze acest model.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!