ReviewsStiriTELEFOANE

LG G Flex Review – Telefonul care iti baga Smart TV-ul LG cu ecran curbat in buzunar

LG G Flex Review

LG G Flex Review

Luna octombrie a anului trecut ramane in istoria telefoanelor mobile, ca fiind reperul noului trend pe segmentul de smartphone, cel al dispozitivelor curbate, flexibile.

Daca Samsung a dat-o rau de gard cu Galaxy Round, un smartphone curbat in mod stupid in partile laterale, LG Electronics a venit la randul sau cu un model curbat si flexibil, denumit LG G Flex, care, spre deosebire de modelul celor de la Samsung, are o curba naturala.

Saptamana trecuta am despachetat acest smartphone, apoi l-am comparat cu un alt phablet din acest segment HTC One Max, iar saptamana aceasta va oferim si reviewul complet.

LG G Flex ne-a fost trimis la teste de catrei cei de la Orange, care in parteneriat cu LG Romania au introdus telefonul in programul Orange Smartphone Tester, prin care abonatii operatorului, bloggerii, precum si siteurile de specialitate il pot testa si eventual castiga la final.

Haideti sa vedem care sunt atuurile primului telefon curbat si flexibil de pe piata romaneasca.

Aspect / Afisaj

imag0110

Cu un ecran cu diagonala de 6 inch, primul cuvant care iti vine in minte atunci cand il privesti este „imens.” G Flex are o carcasa din material plastic al carui spate se auto-regenereaza daca este zgariat de chei, monede sau alte obiecte de prin buzunare. Asta nu inseamna, ca telefonul va va permite sa luati un cutit, un cui, o bucata de sticla sau orice alt obiect ascutit, cu care sa il zgariati, ca apoi sa se autorepare de unul singur, pentru ca acest lucru nu se va intampla. Practic, aceasta caracteristica de auto regenerare este valabila doar in cazul zgarieturilor usoare (in buzunare, genti), sau cum ar spune un analist din piata, „e mai mult o caracteristica pentru marketing.”

LG G Flex masoara 8.7 mm grosime (subtirimea medie la telefoane) si cantareste 177 grame, mai putin decat Galaxy Note 3, care e si mai mic in dimensiuni.

Interesant e, ca LG a renuntat la butoane pe partile laterale. Pe extremitati gasim amplasat, doar slotul micro SIM, jack-ul audio de 3.5mm, portul micro USB si microfoanele. Butoanele de volum si butonul de pornire/oprire au fost mutate pe partea din spate, imediat sub camera, caracteristica (combo) denumita de producator „rear-key” (tasta spate). In plus, butonul de pornire are ascuns sub el un LED color pentru notificari. Butonul se aprinde in diferite culori, in functie de notificare si de culoarea aleasa pentru anumite aplicatii sau functii. De exemplu, putem seta LED-ul sa se aprinda verde atunci cand ne suna cineva, rosu cand avem un missed call (apel pierdut), mov cand primim un email, etc. Aveti optiunea de alege din Setari – Display – Setari Avansate – Notificari LED, aceste optiuni. Telefonul mai are un LED pe partea din fata, care in general lumineaza in culoarea alba.

imag0124

Afisajul telefonului G Flex este un P-OLED (plastic OLED), tehnologie care permite curbarea ecranului. Rezolutia ecranului nu este Full HD, asa cum majoritatea telefoanelor de top din zilele noastre o au, dar nu va alarmati, ecranul reproduce foarte bine culorile, unghiul de vizibilitate este bun, iar faptul ca ecranul este curbat ajuta la o vizualizare mai buna sub razele soarelui, deoarece reflexia nu e la fel de mare ca dintr-un ecran plat. Acest afisaj de 6 inch are o densitate a pixelilor de 245 ppi si este protejat de sticla Gorilla Glass. G Flex permite setarea culorilor de pe ecran in trei moduri: culori Standard, Vivid sau Natural, optiuni pe care le puteti selecta din Setari – Display – Screen Mode.

Hardware

Smartphone-ul este dotat cu un chipset Snapdragon 800, ce ofera un procesor quad-core de 2.3GHz si un GPU (accelerator grafic) Adreno 330. G Flex mai este dotat cu 2GB de RAM si 32GB memorie interna, deoarce nu are slot micro SD.

Pe partea de conectivitate acest smartphone este dotat cu tot ce ne poate trece prin cap: de la WiFi a/b/g/n/ac, DLNA, WiFi Direct, Bluetooth 4.0, Infra rosu, NFC, la HSDPA (42 Mbps), HSUPA (21 Mbps) EDGE si GPRS clasa 12 si la 4G LTE categoria a 4-a, adica 50 Mbps la incarcare, 150 Mbps la descarcare.

Difuzorul de pe spate nu este tocmai ce mi-as fi dorit eu de la un smartphone high-end, deoarece nu aduce nimic special, este doar un difuzor standard, galagios si cam atat.

screenshot_2014-02-18-17-30-14screenshot_2014-02-18-17-33-37

In testele de benchmark efectuare, telefonul LG G Flex a realizat un scor de 20405, in timp ce in aplicatia AnTuTu X Benchmark a realizat un scor de 28604. Nu e tocmai cel mai rapid smartphone de pe piata, dar se descurca foarte bine chiar si asa.

Software

Aici avem foarte multe de analizat, asta pentru ca telefonul este dotat cu tot felul de functii, printre care enumeram cele mai importante de pe partea de multi tasking: QSlide, Split View cu Drag & drop si Slide Aside. Mai jos aveti si o demonstratie video a acestor functii. Telefonul ruleaza sistemul de operare Android 4.2.2 cu o interfata special customizata de LG, care in trecut purta denumirea Optimus UX.

Lockscreen-ul telefonului are o functie Live Wallpaper foarte misto care utilizeaza senzorul de miscare. Lockscreen-ul mai poate fi setat pentru a bloca accesul celor din jur in telefon, oferindu-le doar acces de oaspete prin functia Guest mode. Apoi, cand nu este blocat putem accesa aplicatia QuickTheater direct de pe lockscreen daca glisam cu doua degete din centru ecranului spre extremitati, astfel avem acces direct la partea de multimedia (fotografiile si videoclipurile de pe telefon sau acces la Youtube) din acest telefon. Intr-un fel sau altul, G Flex pare a fi un televizor Smart LG curbat cu dimensiuni de buzunar.

G Flex beneficiaza si de functia Remote control (telecomanda), ce ne permite sa facem pairing intre telefon si orice televizor Smart, indiferent de brandul lui. Tot ce trebuie sa facem, e sa indreptam spatele telefonului (portul infrarosu este pozitionat pe spate imediat langa camera foto) catre televizor si sa il conectati rapid prin aplicatia QuickRemote.

Bara de notificari permite editarea si adaugarea de scurtaturi si functii pe doua randuri. Pe primul de sus avem scurtaturile, iar pe al doilea rand functiile QSlide (ferestre).

LG G Flex are o multime de aplicatii preinstalate. Pe langa cele uzuale de la Google, avem aplicatiile de la Orange, cum sunt: Deezer, Contul Meu Orange, Cloud Orange, Orange Film, Orange Antivirus, Fotbal Info, Orange Travel sau Orange TV GO.

Camera foto

imag0111

LG G Flex este dotat cu o camera foto de 13MP ce poate fotografia la o rezolutie maxima de 4160 x 3120 si inregistra video in format UHD (4K), Full HD la 60 fps sau Full HD la 30 fps. Aceasta camera nu beneficiaza de un OIS ca stabilizatorul de pe modelul LG G2, dar asta nu inseamna ca e o camera modesta, dimpotriva, galeria foto de mai jos va va lamuri in aceasta privinta. Senzorul de 13 megapixeli este dotat cu o serie de functii software ce le puteti accesa din meniul camerei (HDR, Panorama, Burst, Night, Dual camera, etc). Din acelasi meniu puteti seta si ISO-ul, Luminozitatea, Focusul, butoanele de volum, etc.

Telefonul beneficiaza si de o camera frontala de 2.1MP ce poate reda video in format 1080p la 30 fps, in video conferinte, daca serviciul o permite. 

Baterie

LG G Flex este dotat cu o baterie enorma de 3500 mAh (prima baterie de smartphone curbata din lume). Faptul ca telefonul este imens are avantajele sale, LG avand posibilitatea montarii unei baterii cu o autonomie exceptionala, ce nu poate fi accesata / scoasa afara de utilizator. In testele noastre, bateria ne-a dus pana spre doua zile de utilizare conectati la WiFi,iar in 3G/4G ceva mai mult de 24 de ore, ramanand ceva baterie si pentru a doua zi.

Concluzie

Inainte de a trage o concluzie de final, haideti sa enumeram ceea ce eu consider plusuri si minusuri.

Plusuri:

  • ecran generos pentru video, jocuri si browsing web
  • baterie exceptionala
  • carcasa solida, rezistenta la anumite socuri, dar mai ales la presiune, daca ne asezam din greseala pe el.
  • unii spun ca, camera nu e prea grozava, eu sunt de alta parere (filmeaza 4K)
  • foarte multe functii software

Minusuri:

  • difuzorul, deoarece nu ofera nimic deosebit pe partea de sunet
  • afisajul 720p HD, care chiar daca este frumos, modelele de top, toate au rezolutie Full HD

LG G Flex poate fi achizitionat la liber din magazinele de retail sau de la operator, inclusiv la abonament (prin operator aveti sansa de a castiga un LG Smart TV de 32″).

Telefonul se descurca exemplar, indiferent de sarcina pe care i-o dai sa o indeplineasca, ruleaza orice joc sau aplicatie fara nici un fel de problema. In plus, combina foarte bine carcateristicile si functiilesale cu serviciile Google, LG si cele ale operatorului (in cazul meu – Orange), deoarece ai o arie mai mare de optiuni atat pe partea de servicii multimedia, cat si pe partea de stocare in cloud sau magazine de aplicatii ( Google Play store, LG World, portal Orange).

LG G Flex cu al sau design curbat reprezinta viitorul in piata de smartphone, deoarece generatiile urmatoare de smartphone vor deveni din ce in ce mai flexibile si, speram noi, mai rezistente la socuri.

La final, daca aveti intrebari, comentarii sau sugestii, le astept cu interes, pentru ca numai asa vom putea imbunatati continutul si experienta voastra pe site. Numai bine! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!