Camere FotoReviewsStiri

Sony Cyber-Shot DSC-QX10 Review

IMAG0441

Sony Cyber-Shot DSC-QX10 Review

Nu este un secret faptul ca piata de smartphone-uri acapareaza piata aparatelor foto compacte. Multe companii incearca sa isi dea seama de noi modalitati de a obtine dispozitive dedicate de luare a imaginii, dar abordarea de la Sony este de a produce ceva care functioneaza cu smartphone-ul nu sa fie in competitie cu el.

Sony este o companie care este cunoscuta pentru inovatiile sale. Acest dispozitiv ar putea revolutiona modul in care ne gandim la camerele compacte.

Cyber-Shot DSC-QX10 este mai prietenos in buzunar decat QX100. Daca-l atasati la smartphone putin probabil sa intre in buzunarul de la blugi.

IMAG0443

La prima vedere, ambele camere arata ca obiective interschimbabile mici. QX10 este circular cu o forma dreptunghiulara. Atunci cand este pornit, lentila iese destul de departe de corp iar cand aparatul este OFF este mult mai subțire.

Sony QX 10 este proiectat pentru posesorii de telefoane inteligente care doresc mai mult decat o simpla poza. Sony Cyber-shot DSC-QX10 capteaza imaginile pe un senzor CMOS Exmor R de 18.2Mpx. Aparatul ofera o plaja focala foarte impresionanta pentru dimensiunile sale. Obiectivul 25-250mm (echivalent in format 35mm) ofera imagini deosebite in orice situatie.Camera se poate conecta la smartphone sau tableta  prin intermediul Wi-Fi sau NFC. Aparatul este conectat in permanenta la servicii de stocare online si retele sociale.

IMAG0438
Cyber-Shot DSC-QX10 atasata pe smartphone-ul Moto G

Durata de viata a bateriei este rezonabila. Sony promite 220 ​​de fotografii.In urma testelor am constatat ca in general bateria rezista o zi.Timpul de incarcare al acumulatorului fiind de aproximativ 2 ore.

Cea mai simpla metoda de conectare o reprezinta aplicatia PlayMemories disponibila gratuit in Google Play si iOS App Store si despre care am discutat si in review-ul camerei video Sony HDR-MV1. Aceasta aplicatie reprezinta cea mai simpla metoda de conectare, editare, transfer si stocare a fotografiilor si clipurilor dumneavoastra.

Camera foto QX10 beneficiaza de mai multa flexibilitate in folosire. Utilizatorul poate selecta valoarea ISO dorita din intervalul ISO100-ISO3200 in modul de fotografiere „Auto”.Aceasta functie ofera mai mult control asupra luminozitati dintr-o fotografie.Camera foto QX10 filmeaza in format MP4 la o rezoluție de 1920 x 1080 la 30cps.

QX10 este un device interesant ce realizeaza imagini excelente si la o calitate similara cu cea a aparatelor foto compacte. Un dezavantaj este faptul ca aparatul se bazeaza pe smartphone-ul sau tableta dumneavoastra pentru a realiza o fotografie, astfel veti depinde si de durata de viata a bateriei telefonului.

Per total aceasta camera ofera o noua perspectiva in lumea aparatelor foto si este un gadget interesant daca esti pasionat de fotografie si doresti sa fi foarte mobil.

Sony Cyber-Shot DSC-QX10 poate fi achizitionata din retail de la magazine ca eMAG la un pret de aproximativ 950 lei. 

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!