Stiri

Evolio Onyx Review

Evolio Onyx Review

Evolio Onyx Review.

In 2013 Evolio debuta pe segmentul de smartphone cu modelul Happy. De atunci si pana in prezent producatorul autohton a mai lansat Evolio X6, un octa-core foarte interesant si cel pe care il testam astazi, Evolio Onyx.

Evolio Onyx este un telefon sub 100 de euro, construit in ideea de a le oferi acces la experienta Android celor care fac pentru prima data pasul de la un telefon mobil feature (standard) catre un smartphone, sau pentru parintii care se gandesc sa le ofere copiilor lor cadou primul telefon mobil, fara a trai cu grija ca acestia l-ar putea sparge sau pierde, deoarece este o solutie ieftina.

In minutele urmatoare va propun sa aflam impreuna ce ne poate oferi telefonul de buget Evolio Onyx pentru pretul de aproximativ 330 lei.

Aspect / Design

IMAG0724

La fel ca si mineralul, telefonul Onyx este carcaterizat de constructia sa solida, desi este un telefon destul de robust. Carcasa lui este realizata din material plastic lucios, iar pe margini are o rama argintie care impreuna cu elementele de design adaugate terminalului, ofera o senzatia vizuala similara cu cea a unui iPhone. Sub capacul spate, stau ascunse sloturile pentru baterie, SIM-uri (dual SIM) si cel pentru cardurile micro SD. Tot pe spate, este amplasat singurul difuzor al telefonului (unul destul de galagios), camera foto de 5MP si LED-ul Flash. La exterior pe partile laterale regasim tasta de volum si butonul de pornire, jack-ul audio de 3.5mm (castile lipsesc din pachet, probabil pentru a avea un pret cat mai accesibil) si portul micro USB 2.0. Evolio Ony cantareste 130 de grame, ceea ce il face foarte usor atunci cand il iei in mana. Telefonul masoara 9.5 mm grosime.

IMAG0731

Ecranul telefonului are o diagonala de 4 inci si beneficiaza de un panou OLED cu rezolutie 640 x 320 pixeli. Nimic impresionant, ba chiar modest, insa la capitoulul luminozitate si culoare Onyx se descurca bine. Nu sunt prea multe de discutat despre ecranul acestui smartphone, asa ca, haideti sa trecem la specificatiile hardware.

Hardware

Din punct de vedere hardware Onyx este echipat cu un procesor dual core de 1.3GHz, are 512MB de RAM si 4GB spatiu intern, pe care il puteti extinde cu ajutorul slotului micro SD. Fiind un telefon ieftin, acest model nu iti va permite sa te joci jocuri care necesita o procesare intensa a graficii 3D. Oricum, nu aceasta a fost ideea producatorului, atunci cand a luat in calcul dotariile acestui telefon, ci mai degraba sa ofere utilizatorului acces la internet, conectarea la doua retele telecom cu ajutorul unui singur terminal si o oarecare experienta de gaming. Jocuri precum Angry Birds, Temple Run vor rula pe acest model de telefon, insa nu va asteptati sa puteti juca Batman, Fifa 14 sau Real Racing 3. In testele de benchmark rezultatele au fost mai mult decat moeste, dupa cum puteti observa din capturile de ecran din aplicatiile Antutu si Quadrant.

Screenshot_2014-07-16-14-19-31Screenshot_2014-07-16-14-21-57

Pe partea de conectivitate Evolio Onyx dispune de 2G/3G, WiFi b/g/n, Bluetooth, A-GPS, GPRS si are chiar si un Radio FM, dar va fi necesara achizitionarea unor casti, in cazul in care nu aveti o pereche prin casa, deoarece radioul nu porneste pana nu conectati o pereche de casti.

Software

Acest model ruleaza Android 4.2 JellyBean cu interfata Android standard, pentru a nu ingreuna performanta telefonului, care oricum se descurca greoi, datorita dotarilor modeste. Pe partea de aplicatii Android, Onyx vine preinstalat cu: SeeNow, Presa Online sau Autovit si cel mai important, aveti acces la magazinul Google Play, de pe care veti putea descarca aplicatiile dorite.

Camera foto

IMAG0735

Camera de pe spate de 5 megapixeli fotografiaza la o rezolutie care sa iti permita publicarea lor pe retelele de socializare, in plus, este ajutata si de LED-ul Flash si  poate filma la fel de ok, dupa cum puteti observa din video sample-ul inregistrat cu aceasta camera ceva mai jos. 

Baterie

Cu o capacitate destul de mica, doar 1.200 mAh, Evolio Onyx poate fi utilizat aproximativ 10 ore in modul normal, iar la o utilizare intensa, nu trece de 6-7 ore. Bateria poate fi incarcata foarte rapid, datorita capacitatii sale mici.

Concluzie

Evolio Onyx este un smartphone perfect pentru cei care vor sa experimenteze sistemul Android fara a sparge pusculita cu bani, deoarece iti ofera cate putin din fiecare domeniu: acces la doua retele telecom (2 SIMuri), foto, jocuri, internet, email si o baterie decenta la un pret de pana in 330 lei. Cred ca acest telefon este cadoul perfect pentru cei mici (in limita in care parintii sunt de acord ca copilul lor sa aibe acces la un smartphone).

Cei interesati de achizitionarea lui, il vor gasi la magazine precum eMAG, care il listeaza la pretul de 329 lei. La acelasi pret il gasiti si pe site-ul producatorului. 

Un comentariu

  1. Am cumparat acest telefon in iunie 2014 si pana acum am constatat urmatoarelenereguli:nu-mi recunoaste decat atunci cand vreamuschii lui,cardul SD,mi s-a dus butonul de volum si efectiv nu gasesc carcasa de schimb la el,apoi,de ceva timp din cand in cand ecranul mi se face rosu! Nu e normal ca dupa jumatate de an sa apara atatea nereguli…ca doar nu l-oi fi cumparat eu pe cel mai defect din gama!?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!