StiriTech

Intel SoFIA, un procesor pentru viitoarele smartphone-uri pana in $50

intel sofia

Intel SoFIA, procesoarele pentru smartphone-urile low-cost

Compania Intel intentioneaza sa intre pe segmentul de smartphone-uri si tablete low-cost, producand procesoare ieftine, dar destul de performante. Se pare ca au gasit solutia in procesorul SoFIA (Smart or Feature phone with Intel Architecture).

Tehnologia Intel SoFIA este capabila sa ofere smartphone-urilor performanta la un pret accesibil. Prima versiune de procesor are 2 core-uri Silvermont pe 64-bit, un motor grafic simplu si conectivitate 3G, versiune ce va fi introdusa pe dispozitive care costa $50. Astfel, Intel va intra intr-o ampla competitie cu diferiti producatori de procesoare low-end, dar compania nu se arata ingrijorata de acest aspect.

intel sofia

Celelalte versiuni de procesoare Intel SoFIA vor fi mai avansate, putand alimenta dispozitive mai mari. Astfel, vor include procesoare quad-core, cu capabilitate 3G si 4G. Versiunea 3G va fi proiectata de Rockchip Semiconductor.

Un aspect mai putin pozitiv este acela ca procesoarele Intel SoFIA nu au integrata conectivitatea Bluetooth si Wi-Fi, ceea ce inseamna ca producatorii de smartphone-uri vor trebui sa investeasca si alti bani pentru a indeplini toate cerintele pietei.

 

sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!