Gadgetul LuniiReviewsStiriTABLETE

Wink Play 8 Review

Wink Play 8 Review

Wink Play 8 Review.

Daca urmariti stirile Gadget Talk Romania, atunci ati aflat deja, ca cei de la eMAG au lansat o serie de produse electronice si electrocasnice sub brand propriu, printre care se numara si tableta Wink Play 8, despre care vom vorbi in acest review. Dar, inainte de a intra in review-ul acestei tablete, sa va mai ofer cateva informatii. Aceste produse sub brand propriu au intrat in oferta magazinului de retail, inca din luna februarie. Astfel, eMAG comercializeaza telefoane si tablete sub brandul Wink, iar sub brandul Star-Light, magazinul comercializeaza televizoare si alte electrocasnice mici.

Update: Tableta WINK a iesit din productie, nu s emai fabrica si nu se mai gaseste pe piata. O tableta similara este Huawei MatePad T8.

Astazi discutam despre unul dintre ele, Wink Play 8, o tableta cu Android accesibila ca pret, construita pentru divertistment (jocuri si multimedia).

Haideti sa vedem ce ofera acest dispozitiv.

Aspect / Afisaj

wp_20150222-2

Da, este o tableta ieftina comparativ cu cele care au un pret ce sare de 1000 lei, sau chiar 2000 lei, dar, cu toate astea, Wink Play 8 are un aspect premium, multumita carcasei metalice (aluminiu) cu aspect ingrijit minimalist. Tableta este suficient de ingusta pe partile laterale (12.5 cm), pentru a putea fi cuprinsa usor cu o singura mana, este subtire (8 mm) si cantareste numai 320 de grame, astfel ca, este foarte usor de utilizat / manevrat.

Toate porturile sunt amplasate in partea de sus deasupra ecranului, inclusiv butonul de pornire/oprire/stand by si are dotari precum: HDMI (iesire video 1080i 3D HD), micro USB 2.0, slot microSD, jack audio 3.5mm. Pe partea dreapta cum privim la ecran, se regasesc cele doua butoane de volum (+/-), pe spate are o camera foto de 5MP fara LED Flash, un difuzor amplasat in coltul din dreapta sus, iar in partea stanga jos, un orificiu care permite resetarea tabletei. Pe partea din fata are o camera foto de 2MP si ecranul de 8 inci.

wp_20150222-5

Ca tot suntem la capitolul ecran, el dispune de un panou IPS PLS (productie Samsung) de 8 inci in diagonala si are rezolutie 1280 x 800 pixeli. Culorile acestui afisaj sunt vii, luminozitatea lui este buna, iar unghiurile de vizualizare nu dezamagesc. Sigur, ecranul poate fi considerat usor sticlos, dar, sa nu uitam ca vorbim despre o tableta ce nu depaseste 550 lei. In testele efectuate, am fost placut surprins de calitatea imaginii (filme, trailere, continut de pe YouTube in format HD).

wp_20150222-17

Hardware

La capitolul hardware, tableta Wink Play 8 vine dotata cu un procesor quad-core de 1.4GHz Rockchip, chipset RK3188-T 28NM Cortex A9, dispune de un GPU Mali-400 MP4, 1GB memorie RAM LPDDR3 si 8GB de ROM (spatiu stocare intern), specificatii care ii permit utilizatorului sa se joace chiar si cele mai pretentioase jocuri din Google Play store: Real Racing 3 ar fi un bun exemplu (poate cel mai tare joc de tip simulator de masini cu grafica 3D), desigur, are un usor lag, dar te poti bucura cat de cat de grafica acestui joc (vezi demo in clipul de mai jos).

La capitolul conectivitate, tableta Wink vine cu toate cele mentionate mai sus la capitolul „porturi externe,” la care se mai adauga conectivitate prin Bluetooth 4.0 si WiFi 802.11 b/g/n.

screenshot_2015-02-23-21-32-37screenshot_2015-02-23-21-35-57

In testele de benchmark Antutu si Geekbench 3.0, tableta a realizat un scor de 21.789 puncte, respectiv 444 puncte (single core), 1270 puncte (multi core).

Sunetul este redat de un singur difuzor amplasat pe spate, care nu se descurca prea mine, dar nici nu ne puteam astepta la difuzoare stereo Boomsound, dat fiind faptul ca e o tabletea de buget, nu-i asa?

wp_20150222-18

Software

Tableta Wink Play 8 vine cu sistemul de operare Android 4.4.4 Kitkat, o versiune mai recenta si mai bine optimizata, atat pe partea de performanta, cat si pe partea de autonomie. Versiunea de Android este stock (curata), cu foarte mici modificari ale UI-ului sau ale meniului, astfel ca, tranzitia prin ferestre este excelenta. Tableta are acces la Google Play store si la toate serviciile si aplicatiile Google, asa ca, veti avea toate cele necesare pentru o experienta completa.

wp_20150222-19

Baterie

Tableta Win Play 8 este dotata cu o baterie Lithium-polymer cu o capacitate de 4.200 mAh, astfel ca, autonomia dispozitivului nu va fi o problema, doar daca aveti de gand sa o utilizati intens zi de zi. Incarcarea bateriei de la 0 la 100%, se face destul de greu, are nevoie ceva mai mult de 3 ore, pentru ca bateria sa fie incarcata la capacitate maxima.

Concluzie

Pentru prima tableta sub brand propriu, fie ea si „chinezarie,” Wink Play 8 este o tableta mai mult decat satisfacatoare. Ofera o experienta multimedia/vizuala peste ceea ce gasim in general pe acest segment de piata, multumita ecranului PLS cu rezolutie mare – 1280 x 800 pixeli (majoritatea tabletelor la acest pret au cel mult rezolutie 1024 x 600), iar hardware-ul cu care este dotata, ii permite rularea unor jocuri cu grafica 3D mai pretentioase (i.e. Real Racing 3).

Plusuri

  • ecran 8 inci cu rezolutie 1280 x 800
  • carcasa metalica
  • usoara si subtire
  • ruleaza Android 4.4.4 (curat)
  • autonomia bateriei

Minusuri

  • un singur difuzor
  • lipsa LED Flash la camera

Cu un raport calitate / pret foarte bun, recomandam aceasta tableta celor care cauta o tableta ce le va permita sa se joace orice joc si, pe care sa poata viziona videoclipuri si filme in format HD, dar care nu dispun de un buget mai mare de 500 lei. In pretul tabletei este inclus si un cadou (husa sau cablu OTG) din partea magazinului eMAG

3 Comments

  1. foarte bine că are construcția din metal, dar un android destul de vechi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!