ReviewsStiriTablete

Allview Impera i10G Review

Allview Impera i10g Review

Allview Impera i10G Review.

In toamna anului trecut Allview anunta o noua tableta sub gama Impera (serie de dispozitive dedicata sistemului de operare Windows), Impera i10g, model pe care il vom analiza in acest review. Conform producatorului, tableta vizeaza segmentul dispozitivelor cu ecran de 10 inci, dispune de conectivitate integrata 3G si poate oferi o experienta completa oricarui membru al familiei, deoarece este destul de portabila, de subtire, dar si foarte bine dotata hardware si software.

Haideti sa vedem ce caracteristici are aceasta tableta, cum s-a comportat ea in testele efectuate si parerea noastra la final.

Aspect / Afisaj

wp_20150306_14_42_11_pro

Allview Impera i10g semnaleaza inca din momentul despachetari faptul ca, este un dispozitiv robust si de calitate, datorita constructiei solide si a materialelor utilizate la realizarea ei. Tabletea beneficiaza de un capac spate din aluminiu, care ii ofera o mai mare rigiditate, rezistenta la diferite socuri sau zgarieturi. Nu va ganditi, acum, ca veti putea lua pe cineva la bataie cu ea, sau ca veti putea da cu ea de birou sau pe jos, doar ca sa aflati cat de rezistenta e. Impera i10g masoara numai 9.25mm grosime la cei 23,9 cm (lungime) x 18 cm (latime), si cantareste aproximativ 590 de grame.

Frontal, ea dispune de un ecran cu diagonala de 9.7 inci, ce ascunde sub sticla de protectie un panou IPS cu 16 milioane de culori, format 4:3 si rezolutie foarte mare – 2048 x 1536 pixeli. Astfel, posesorului ei, se va bucura de o experienta vizuala deosebita, avand posibilitatea de a urmari filme in format Full HD. Unghiurile de vizibilitate sunt bune, culorile sunt vibrante, iar contrastul este puternic.

wp_20150306_14_38_18_pro

Hardware

Allview a echipat tableta Impera i10g cu procesorul quad-core Intel Atom Z3735D tacat la 1,83GHz. Acest CPU are baza platforma Bay Trail-T si este cel mai puternic model din aceasta serie, dar in acelasi timp, este la fel de eficient din punct de vedere al consumului energiei. Procesorul este insotit de un accelerator grafic Intel HD Graphics, 2GB de RAM DDR3 si 32GB spatiu de stocare intern, la care se poate adauga un microSD card de pana la 64GB, pentru mai mult spatiu (tableta oricum primeste 1TB de spatiu in OneDrive cloud). Cu asemenea specificatii, nu poti decat sa te bucuri de rapiditatea cu care tableta proceseaza diferitele sarcini (multi-tasking) pe care i le dai.

wp_20150306_14_40_10_pro

Pe partea de conectivitate Impera i10g dispune de toate cele necesare: 3G (HSDPA+ 21.6Mbps / HSUPA 5.76 Mbps), GPRS/EDGE Clasa 33, Bluetooth 3.0, WiFi 802.11 b/g/n si port micro USB 2.0. Nu dispune de NFC sau HDMI, dar aveti slot pentru SIM si un jack audio de 3.5mm. Asta inseamna ca, daca te afli intr-o zona unde nu ai acces la Internet, deoarece nu exista o retea wireless prin preajma, pe care sa o accesezi, te poti bucura de Internet prin retelele telecom 3G, deoarece i10g permite acest lucru.

wp_20150306_14_40_40_pro

La capitolul sunet, acest model de tableta este dotat cu doua difuzoare similare cu ceea ce gasim standard pe unele laptopuri, ambele sunt amplasate pe spate, in partea laterala dreapta cum privim la ecran (daca tinem tableta in modul landscape), sau in partea de jos a tabletei (daca o tinem in modul portret). Sunetul este destul de puternic pentru o tableta, insa aveti si optiunea atasarii unor casti, daca nu vi se pare satisfacator. Ea dispune de un buton dedica Home (echivalentul butonului Start in Windows), tasta de volum +/- si butonul de pornire/oprire/stand by.

Cam atat despre partea hardware, sa trecem la capitolul software.

Software

Tableta a fost anuntata cu sistemul de operare Windows 8.1, insa eu am avut acordul companiei de a testa un build Windows 10 Preview pe ea, si pot sa va spun ca ruleaza ok, desi, nu este decat o versiune instabila (preview), deocamdata. In orice caz, cred ca Allview le va oferi clientilor sai, o actualizare de software la Windows 10 pe viitor. Mai jos aveti cateva capturi de ecran.

Screenshot-2Screenshot-9Screenshot-8Screenshot-3

Deoarece este o tableta cu Windows (posibilitatea de a crea conturi multiple) si mai este insotita si de pachetul Office 365 (Word, Excel, Power Point, OneNote, Outlook, etc), ea poate fi utilizata atata acasa ca un dispozitiv multimedia, cat si ca o tableta de business, care sa te ajute sa iti eficientizezi munca. In plus, eu am beneficiat si de o serie de functii care vin odata cu sistemul Windows 10, precum Tablet Mode, care permite trecerea foarte rapida din interfata desktop clasica a Windows-ului (cu ferestre) in varianta full screen a ferestrelor, special optimizata pentru dispozitivele cu ecran tactil. De asemenea, se poate atasa foarte usor o tastatura externa si un mouse, pentru a te putea bucura de o experienta de laptop sau de a unui Desktop PC on the go.

windows_81

Impera i10g, te scapa de durerea de cap creata de multitudinea de cabluri insirate prin camera sau la birou, si mai ai si posbilitatea de a printa foarte rapid, multumita conectivitatii bluetooth/wifi.

Camera foto

Pentru ca vorbim de o tableta de 9.7 inci, nu prea vedem rostul unei camere foto, motiv pentru care nu le-am testat, insa Allview a decis sa echipeze acest model cu o camerea principala de 5MP (pentru cei care chiar vor avea nevoie de una) si o camera frontala de 2MP, ce poate fi utilizata pe Skype, de exemplu.

wp_20150306_14_40_28_pro

Baterie

Echipata cu o baterie Lithium-Polymer nedetasabila, cu capacitate de 8.000 mAh, tableta ofera 3-4 ore de gaming intens sau 3-4 ore de vizionat filme in format Full HD. Tableta ofera peste 8 ore de utilizare la birou, daca nu e utilizata intens si o folositi doar pe Internet, prin conexiune wireless (prin 3G ajunge undeva la 6 ore). Sa nu uitam, totusi, ca avem de a face cu un device portabil, subtire, care ofera o experienta completa, as putea spune chiar all-in-one (tableta, pc, laptop, telefon). Bateria se incarca de la 0 la 100%, cu incarcatorul original din cutie, in aproximativ 3 ore.

Concluzie

Allview in colaborare cu Intel si Microsoft, a lansat o tableta aproape complet echipata insa, ca orice tableta are si ea dezavantajele ei, daca ar fi sa o compara cu un Apple iPad sau cu o tableta Samsung Galaxy Tab, numai ca acestea au un pret dublu fata de Impera i10g si niciuna nu ruleaza Windows, poate cel mai raspandit sistem de operare pentru PC si laptop. Astfel, sistemul iti ofera posibilitatea sa te joci anumite jocuri compatibile doar cu Windows, sa urmaresti filme la calitate 1080p, sa accesezi internetul (Facebook, YouTube, Soundcloud, etc), la fel ca pe oricare laptop sau Desktop PC.

Minusuri:

  • nu are NFC
  • nu are HDMI
  • Bluetooth 3.0 (nu va fi compatibila cu orice dispozitiv, decat pe functiile de baza ale acestei versiuni)

Plusuri:

  • design frumos
  • ecran generos cu rezolutie mare 2048 x 1536 px
  • constructie solida, capac din aluminiu
  • difuzoare (sunet redat ca pe laptop)
  • slot SIM
  • posibilitatea de a rula Windows 10

Allview Impera i10g costa 1.245 lei si poate fi achizitionata direct de pe site-ul producatorului. Voi reveni cu linkuri si detalii, atunci cand ea va fi disponibla in oferta eMAG sau a altor magazine de retail mai importante de la noi. 

5 Comments

  1. interesantă tabletă, mai ales că are windows 10

  2. Am inteles. Credam ca se poate instala de catre oricine. Oricum am inteles ca e varianta beta, deci trebuie sa ma asteptam.

  3. Da, dar nu recomandam sa te apuci sa instalezi de unul singur, pentru ca nu e acelasi lucru cu instalarea Windowsului pe un laptop sau PC. Mai bine astepti, pana cand actualizarea va fi disponibila pe canale oficiale.

  4. Buna,

    Sa inteleg ca se poate instala Windows 10 pe aceasta tableta? Merge ok? Eu am tableta asta de o luna, e ok, si sunt curios daca pot face update la Windows

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!