ReviewsStiriTELEFOANE

Alcatel Onetouch Idol 3 Review

Alcatel OneTouch Idol 3 Review

Alcatel Onetouch Idol 3 review.

Idol 3 vine in completarea gamei Alcatel Onetouch Idol, gama lansata pentru prima data la inceputul anului 2013. In decursul celor trei ani, mai multe dispozitive au primit denumirea gamei Idol, iar anul acesta, Idol 3, este oferit in doua variante, una cu ecran de 5.5 inci si cea testata de noi, cu ecran de 4.7 inci.

Aspect / Afisaj

Alcatel Onetouch Idol 3 prezinta o carcasa de tip uni-body realizata in intregime din material plastic cu diferite accente cromate menite atraga atentia si sa ii ofere un aspect premium.

20150921_133449

Dimensiunile modelului sunt 134.6 mm inaltime, 65,9 mm latime si 7,6 mm grosime, iar greutatea se situeaza in jurul valorii de 110 de grame, valori care il transforma intr-un device usor de utilizat si portabil, pana la limita de a uita ca ai in buzunar un smartphone.

Fata dispozitivului este dominata de catre ecranul de 4.7 inch cu tehnologie IPS LCD si rezolutie de 1.280 x 720 de pixeli (aproximativ 312 pixeli per inch) si de catre cele doua difuzoare montate sub rama de plastic cromat. Pe langa acestea, mai regasim o camera frontala de 5MP, un LED pentru notificari si senzorii de lumina ambientala si proximitate.

20150921_133527

Pe laterale gasim, in mod oarecum ciudat, comenzile de volum si butonul de pornire/oprire inversate fata de majoritatea dispozitivelor de pe piata, mai exact, controlul volumului se face de pe laterala dreapta, in timp ce butonul de pornire/oprire se afla pe laterala stanga, alaturi de sertarul celor doua SIM-uri suportate de catre modelul primit in teste prin intermediul Orange.

In partea de sus a device-ului este pozitionat un microfon si jack-ul de 3.5mm, iar in partea de jos regasim un al doilea microfon si mufa de incarcare micro-USB. De mentionat ca, ambele microfoane/difuzoare pot fi utilizate in cadrul apelurilor intrucat dispozitivul prezinta o functie foarte interesanta, si anume, este reversibil.

Pe spatele dispozitivului se afla cateva inscrisuri si logo-ul companiei in zone inferioara, logo-ul Idol fiind pozitionat central spre zona superioara, unde mai regasim si camera principala de 13MP cu blit LED, inconjurata, ca si intreg capacul de pe spatele device-ului, de un accent cromat.

Hardware

Printre specificatiile lui Idol 3 (4.7) regasim un procesor Quad-Core Qualcomm Snapdragon 410, tactat la 1.2GHZ, un procesor grafic Adreno 306, o memorie RAM de 1.5GB si o memorie interna de 8/16GB (in cazul variantei dual-SIM), care poate fi extinsa cu ajutorul unui card microSD de pana la 128GB.

Rezultatele device-ului in benchmark-urile AnTuTu si GeekBench 3 sunt dupa cum urmeaza:

screenshot_2015-09-15-22-57-28screenshot_2015-09-15-22-59-24

AnTuTu: 22.329 de puncte;

GeekBench: Single-Core: 481 de puncte si Multi-Core: 1.432 de puncte.

Din punctul de vedere al conectivitatii device-ul dispune de 4G LTE Cat.4, Bluetooth 4.1 LE, Wi-Fi de clasa b/g/n, Wi-Fi Direct, NFC, GPS, si Radio FM.

Software

screenshot_2015-08-26-18-16-01screenshot_2015-08-26-18-16-07

Modelul Alcatel Onetouch Idol 3 utilizeaza sistemul de operare Android 5.0.2 Lollipop, acesta fiind usor modificat de catre cei de la Alcatel Onetouch, si anume, un set de iconite pentru aplicatii, un player de muzica cu branding-ul JBL, o aplicatie de camera si de galeria, serviciul Onetouch Stream si cateva comenzi rapide pentru muzica sau radio.

Desi, din punct de vedere hardware, device-ul nu include componente de top, interfata si experienta de utilizare este una fluida.

Camera foto

20150921_133456

Camera principala are un senzor de 13MP, adica poate realiza fotografii de pana la 4.128 x 3.096 de pixeli si poate inregistra pana la rezolutie FullHD la 30 de cadre pe secunda. Printre functiile camerei principale mai regasim geo-tagging, auto focus, detectarea fetei, panorama si blit cu LED. Camera realizeaza fotografii decente chiar si in conditii de luminozitate slaba (cu sau fara blit), insa videoclipurile realizate lasa de dorit, din cauza refocusarii constante.

Camera frontala are un senzor de 5MP, fiind capabila de inregistrari cu o rezolutie de pana la 1.920 x 1.080 de pixeli.

In mare parte ambele camere isi fac treaba si ofera utilizatorului o gama variata de setari. Mai jos aveti o galerie foto si un video sample realizate cu camera de 13MP. 

Baterie

Acumulatorul este incorporat si are o capacitate de 2.000 mAh, ceea ce il face a fi suficient pentru o zi sau maxim o zi si jumatate de utilizare normala sau aproape o zi de utilizare intensa. Software-ul permite selectarea unui mod de economisire a bateriei, iar incarcarea se face in aproape doua ore.

Concluzie

Alcatel Onetouch Idol 3 de 4.7 inch este un model usor de utilizat, cu suficiente functii pentru un smartphone modern. Vine echipat cu cateva caracteristici impresionante, precum difuzoarele frontale foarte puternice si ecranul reversibil. De la navigarea pe Internet pana la vizualizarea videoclipurilor pe Youtube sau completarea unui nivel intr-un joc cu cerinte avansate se realizeza cu usurinta pe acest model, atentia fiind necesara in cazul in care mai multe aplicatii ruleaza in fundal si consuma resurse de memorie importante.

Plusuri:

  • Android aproape stock, ceea ce ii permite o fluiditate crescuta in utilizare;
  • Ecran reversibil. care permite preluarea apelurilor chiar daca telefonul este cu “capul in jos”;
  • Casti JBL de buna calitate, oferite in pachet;
  • Functie de activare/dezactivare a ecranului printr-o dubla apasare;
  • Difuzoare frontale foarte puternice, doar pentru continut media si tonuri de apel;

Minusuri:

  • Carcasa dintr-un plastic de calitate inferioara;
  • Amplasarea butoanelor de volum si pornire/oprire;
  • Calitate slaba a convorbirilor, atat pe receptor, cat si pe difuzor.

Alcatel Onetouch Idol 3 (4.7) poate fi achizitionat din orice magazin Orange sau de pe www.orange.ro, cu preturi incepand de la 0 euro, impreuna cu abonamentul Orange Me 25 sau la pretul standard de 217 euro. 

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!