SmartphonesStiri

Un sfert din posesorii de iPhone detin un model de 4″, pentru ca nu-si permit un upgrade

iphone 6s

In toamna lui 2014, dupa foarte multi ani in care Apple a lansat numai iPhone-uri al carui ecran nu depasea 4″ in diagonala, compania a luat hotararea de a lansa iPhone 6 in doua variante, ambele depasind aceasta bariera de 4 inci, asta si pentru ca cerinta pietei actuale este accea de a detine un smartphone cu un ecran cat mai mare sau cel putin asta isi doresc utilizatorii de Android si o parte dintre cei ce utilizeaza iOS, dar si pentru a se alinia cu standardul majoritatii producatorilor de astfel de gadgeturi.

Conform unui raport intocmit de compania de analiza si statistica Mixpanel, peste 33% dintre utilizatorii de iPhone la nivel global (aproape un sfert din totalul lor) detin un model al carui ecran masoara 4″ in diagonala. Cifra bate spre 40%,  daca ii adaugam aici si pe cei care detin un model al carui ecran masoara mai putin de 4″ in diagonala.

iphone-mixpanel-stat

 

Acest lucru se traduce prin faptul ca o parte dintre acesti utilizatori nu agreeaza ideea unui smartphone mai mare in dimensiuni, deoarece nu poate fi utilizat confortabil cu o singura mana, in timp ce restul nu utilizeaza un iPhone 6 sau un iPhone 6S (un model cu ecran mai mare de 4″), deoarece, pur si simplu nu si-l permit, telefoanele fiind foarte scumpe. Spre exemplu, un iPhone 5S considerat second, inca se vinde la un pret intre 1.000 si 1.600 lei, iar pretul modelelor 6 si 6S sare  de 1.700 si poate ajunge si pana la 3.000 lei, pe site-uri precum OLX.

Aceeasi companie care a publicat acest raport, spune ca, la nivel global peste 60% din totalul de utilizatori de iPhone detin un iPhone 6 sau 6S.

Raportul vine cu aproximativ doua luni inainte ca Apple sa anunte un nou model. Conform zvonurilor, Apple urmeaza sa lanseze undeva in luna aprilie a acestui an – iPhone 5se / iPhone 6c, un mix intre design-ul modelului 5S si hardware imprumutat de pe iPhone 6.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!