Mobile World Congress 2017

Mokase, husa de smartphone care poate prepara cafea instant

Mokase, husa de smartphone

Un proiect aparut recent pe Kickstarter, sugereaza ca, poate prepara cafea instant cu ajutorul smartphone-ului. Nu, nu va duceti cu gandul prea departe pentru ca nu e vorba despre un expresor de cafea ce poate fi controlat prin intermediul unei aplicatii, ci este vorba despre o husa de smartphone care poate prepara o cafea la nevoie si rapid chiar in interiorul ei. Da, in husa propriu-zisa!

Mokase, caci aceasta este denumirea husei de telefon care poate prepara cafeaua folosindu-se de energia bateriei sale, poate stoca pana la 25 ml de apa, iar pentru prepararea cafelei nu aveti nevoie de cat de o capsula de cafea Mokase disponibila in trei arome: clasic, arabic si prajita.

Husa este echipata cu o baterie proprie Li-Ion si cu un rezistor care poate incalzi apa stocata (cei 25ml) de la 15 grade celsius pana la 50-60 de grade in doar 8 secunde. Modul de preparare si de incalzire a cafelei se face prin intermediul unei aplicatii ce trebuie descarcata pe smartphone.

Inventatorii husei Mokase (italieni la origine, cum altfel!? :D) spun ca, caldura emisa de rezistorul construit dintr-un aliaj metalic, nu afecteaza in niciun fel smartphone-ul si ca husa este compatibila cu telefoane Samsung, LG, Huawei si Apple.

Singura problema a acestei huse este capacitatea mica de stocare apa (25ml), ceea ce inseamna ca utilizatorul va beneficia numai de o ceasca de cafea scurta si nu de un pahar cum se ofera la Starbucks sau in alte cafenele specializate. Dar, cel putin, beneficiati de o ceasca de cafea instant in drum spre birou, cand va aflati in varful muntelui, undeva pe mare sau in alte locatii unde nu aveti posibilitatea de a prepara sau cumpara o cafea.

In cazul in care sunteti interesati de acest proiect de tip start-up, puteti accesa site-ul kickstarter pentru a sprijini proiectul Mokase si astfel sa beneficiati devreme de o astfel de husa pentru numai 50 de euro. Daca proiectul va primi finantarea dorita (in jur de 80.000 de euro), produsul final ar putea costa in retail undeva in jurul a 80 de euro.

Producatorul, anunta ca, va incepe livrarile undeva in toamna lui 2017.

8 Comentarii

 1. Coryna Ln Kov

  May 11, 2017 at 12:16 pm

  Super tare aceasta inventie, o sa aiba un mare impact. Eu sigur mi-as achiziționa una chiar dacă o să fie putin cam scumpa.

 2. Andruseac Dănuț

  May 11, 2017 at 12:45 pm

  Husa foarte inteligenta, tehnologia asta e din ce in ce mai avansata!

 3. Marian Aileni

  May 11, 2017 at 1:30 pm

  Cât de tare este invenția! Tehnologia evaluează rapid și eficient pentru utilizatori

 4. Catalina Paun

  May 11, 2017 at 1:37 pm

  daca as avea un telefon compatibil cu aceasta husa, chiar as comanda de curiozitate. Problema e de unde achizitionam aceste capsule speciale pentru cafea? la ce pret vor fi lansate…

 5. Lupu Oana Georgiana

  May 11, 2017 at 1:44 pm

  Foarte interesanta si utila aceasta inventie!

 6. Florin Lungu

  May 11, 2017 at 3:14 pm

  :)) fix asta mai lipsea. In curand ajungem la propriu la vorba din batrani “ce costa atat, face cartofi prajiti?! ” :)) Pentru cafea sunt destule recipiente pe care le poti folosi atunci cand mergi in locuri mai putin accesibile

 7. Coca Sofia Sonia

  May 11, 2017 at 7:30 pm

  Îmi place ideea, prețul este ok ținând cont ca oricum o husa calitativă ajunge la un preț de 30-40 euro, diferență pana la 80 euro merita investita !!!

 8. Adina Gabriela

  May 12, 2017 at 9:12 pm

  Va avea sigur priza la public. O reducere destul de atrăgătoare ne face dar sa vedem cat vor costa capsulele.

Comenteaza subiectul

Your email address will not be published. Required fields are marked *