ReviewsStiriTELEFOANE

Allview X4 Soul Infinity Z Review – Fotografierea cu smartphoneul dusa la un alt nivel!

Allview X4 Soul Infinity Z Review

Toamna aceasta Visual Fan a lansat gama de telefoane X4 Soul Infinity si odata cu lansarea lor am inregistrat si o premiera nationala: primul smartphone care ofera acces direct de pe smartphone utilizatorilor la un asistent virtual bazat pe inteligenta artificiala ce vorbeste si raspunde in limba romana.

Gama de telefoane Allview X4 Soul Infinity include mai multe modele, iar noi am ales sa testam pentru voi modelul X4 Soul Infinity Z a carui caraceristica primara este camera foto care vine dotata cu functia Bokeh, permitandu-le astfel posesorilor de X4 Soul Infinity Z sa realizeze fotografii de calitate si cu fundalul blurrat, abilitate intalnita de obicei la aparatele foto profesionale DSLR.

Aspect / Afisaj

Echipat cu un display ce masoara 5,7 inch in diagonala, dimensiunea telefonului de 152 mm (lungime) x 73mm (latime) x 8.5mm (grosime) ii permite utilizatorului sa il cuprinda confortabil in palma… chiar daca pentru unii aceste dimensiuni par putin cam mari… insa se potriveste perfect in mana oricarui utilizator datorita ratiei ecranului 18:9,ecranul avand o rezolutie de doar 1440 x 720 pixeli, …Sincer, mi-as fi dorit un ecran cu rezolutie Full HD pe acest smartphone….. Panoul telefonului este IPS si e protejat de un strat de sticla 2,5D, fiind putin rotunjit la margini, in zona imbinarii sticlei cu body-ul construit dintr-un aliaj de aluminiu bine finisat.

allview x4 soul infinity z review 9

Design-ul acestui telefon este unul premium, spatele sau fiind realizat dintr-o sticla tratata, care arata aproape ca o oglinda. Fiind din sticla, spatele telefonului este un magnet de amprente, astfel ca trebuie mereu curatat cu ajutorul unui material textil.

In partea de jos a telefonului avem mufa tip USB-C, prin intermediul careia se realizeaza conexiunea cu alte dispozitiv, astfel ca transferul de date se efectueaza mult mai rapid si usor. Apoi avem difuzorul telefonului care scoate sunet sourround de calitate, si nu in ultimul rand mufa jack de 3,5 mm pentru conectarea castilor.

allview x4 soul infinity z review 6

In partea de sus este amplasat slotul hibrid pentru SIM, telefonul fiind un model dual SIM la care se pot adauga doua cartele SIM sau un card Micro SD si o cartela SIM in cazul in care doriti sa mariti spatiul de stocare al telefonului. Pe partea stanga a telefonului nu avem nimic, iar in partea dreapta sunt butoanele de volum si power despre a carui noutate am sa va spun putin mai tarziu. Pe partea din fata se afla camera selfie de 8 mpx cu apertura f 2.0 si blit LED, camera care realizeaza selfie-uri luminoase chiar si atunci cand gradul de iluminare este mai redus. Si nu in ultimul rand ear-piece-ul telefonului si senzorii de proximitate si de lumina.

allview x4 soul infinity z review 11

Avand un display cu aspect 18:9, s-a renuntat la butonul fizic Home, iar senzorul de amprente extrem de rapid a fost mutat pe spatele telefonului. Dupa cum vedeti in aceste secvente video, deblocarea se face instant incat nu va pot arata momentul atingerii senzorului de amprente; atat de rapid este el.

Tot pe spate, deasupra camerei duale se afla microfonul de anulare a zgomotului de fundal.

Hardware

allview x4 soul infinity z review 1

In ceea ce priveste hardware-ul, telefonul vine cu un procesor Octa-core de 1,5GHz si cu acceleratorul grafic mobil Mali T860 MP2 ce ruleaza jocuri cu grafica 3D fara probleme si fara glich-uri.

Telefonul dispune de 4GB memorie RAM si 32 GB memorie interna cu posibilitatea de marire a spatiului de stocare prin interemdiul unui card micro SD de pana la 128GB multumita slotului Hybrid.

24271563 1732705190082177 1464751870 o24209125 1732705163415513 608598220 o

Rezultatul testelor benchmark arata un scor de 39.577 puncte in aplicatia AnTuTu si 2.645 puncte multi-core, respectiv 613 puncte single-core in aplicatia Geekbench 4.

In toata perioada testarii acestui smartphone am observat ca desi am instalat mai multe aplicatii, jocuri si am lasat intentionat deschise ferestre in fundal, telefonul s-a miscat la fel de fluent, s-a descurcat foarte bine.

Telefonul dispune de conectivitate 4G LTE, GPS, GLONASS, USB-C, mufa jack 3.5 mm, Radio FM si chiar si functie HD Voice.

Software

Telefonul se misca fluent, nu are lag si reactioneaza pefect la gesturi datorita sistemului de operare Android 7.0 Nougat.

allview x4 soul infinity z review 12

Una din marile noutati ale celor de la Allview este asistentul vocal in limba romana AVI, prin interemdiul caruia poti trimite mesaje, poti apela diferite persoane din lista de contacte, poti deschide aplicatii, totul numai prin comenzi vocale in limba romana. Activarea asistentului AVI se face foarte simplu prin apasarea butonului Power de doua ori.

Camera foto

allview x4 soul infinity z review 13

Pe spate, deasupra senzorului de amprente este pozitionata camera duala cu rezolutie de 13 mega pixeli + 5 mega pixeli (doi senzori) ce dispune de blit in doua tonuri, de autofocus si de efectul Bokeh, care in caz ca nu stiti ce reprezinta va spun eu, este modul de blurare a fundalului fotografiilor pentru a avea pe smartphone rezultate similare cu cele obtinute de camerele DSLR. De asemenea, senzorii camerei sunt protejati impotriva zagarieturilor de un strat de sticla din safir.

Camera dispune de o diafragma f/1.8 care ajuta in conditii de luminozitate scazuta, rezultand astfel o imagine mai luminata.

Iata cateva exemple video si cateva fotografii toate realizate cu acest telefon Allview. Dupa cum observati imaginile arata extraordinar. Pot spune ca aceasta tehnologie Bukeh face diferenta, mai ales la capitolul fotografiilor portret, astfel ca recomand acest telefon in special celor impatimiti de fotografie, dar si video loggerilor.

Camera frontala pentru selfies si conferinte video dispune de un senzor de 8 mega pixeli si dispune de functia Face Beauty printre altele.

Baterie

Ce m-a mai surprins placut la acest telefon Allview X4 Soul Infinity Z, e capacitatea bateriei de 3.000 de mAh care reuseste sa ofere fara probleme o zi intreaga de utilizare intensa. Bateria iti poate oferi un timp de convorbiri telefonice de pana la 900/min, iar in modul stand by pana la 300 de ore, ceea ce este uimitor.

Concluzie

In concluzie, telefonul are un design premium atragator multumita body-ului din aluminiu, dispune de un senzor de amprente foarte rapid, de o baterie de 3.000 de mAh ce te tine o zi intreaga chiar si dupa o utilizare intensa multumita procesorului octa-core, a celor 4 GB RAM  si a sistemului de operare Android Nougat care se misca foarte bine. In plus, X4 Soul Infinity in varianta Z, este echipat cu o camera care poate realiza fotografii si clipuri aproape la fel ca un DSLR, in special multumita tehnologiei Bukeh care permite blurarea fundalului fotografiilor. Pe langa toate cele spus anterior, telefonul vine cu un bonus….. si anume slotul hibrid dual SIM, astfel ca telefonul isi justifica pretul.

Pretul telefonului Allview X4 Soul Infinity Z este unul special in aceasta perioada a anului pe site-ul producatorului. Il puteti achizitiona la pretul de 1.399 lei. De asemenea, va recomandam, oferta de telefoane Allview a magazinului eMAG.

Si pentru ca de fiecare data ne-a placut sa va surprindem cu premii frumoase si sa va multumim ca ne urmariti, va invitam sa participati la concursul nostru in urma caruia puteti castiga un smartphone Allview P9 Energy S. Mai multe detalii despre concurs gasiti pe site si pe pagina noastra de Facebook. Linkuri tot in descriere.

 

11 Comments

  1. Lag mare,se blocheaza mereu,bateria se opreste din incarcare la 55%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!