ReviewsTELEFOANE

Recenzia telefonului Huawei Mate 10 Pro

Recenzia telefonului Huawei Mate 10 Pro

Acum mai bine de o luna de zile, Huawei a lansat gama de telefoane Mate 10, in Germania, gama de telefoane cu Android in care au integrat cea mai noua tehnologie pentru a le conferi utilitate si eleganta desavarsita. La cel de al doilea eveniment, organizat de aceasta data in Romania, am participat si noi pentru experienta hands-on cu aceste gadgeturi al caror design elegant unibody din sticla si caracteristici, unele in premiera globala pentru piata de smartphone, ne-au impresionat inca de la debutul lor.

Dupa eveniment, cei de la Orange ne-au pus la dispozitie modelul Mate 10 Pro, prin programul Orange Smartphone Tester, program in care va puteti inscrie si voi daca va doriti sa testati cele mai noi gadgeturi.

In materialul de astazi ii vom face telefonului Mate 10 Pro clasicul unboxing, urmat apoi de review-ul de calitate marca Gadget Talk Romania. Asa ca, urmariti acest material pana la capat pentru a afla cu ce accesorii vine acest telefon la pachet, dar si impresiile noastre despre el, dupa perioada de testare.

Design / Afisaj

Recenzia telefonului Huawei Mate10 Pro 4

Incepand cu despachetarea telefonului Mate 10 Pro si pana la modul cum sunt aranjate telefonul si accesoriile sale in cutia in care este livrat, experienta utilizatorului cu telefonul inspira calitate, deoarece stii dinainte unde si ce se afla in cutie.

Pot spune ca telefonul Huawei  Mate 10 PRO m-a impresionat de la prima interactiune cu el prin constructia sa emblematica si aspectul luxuriant. Acesta masoara 154 mm lungime, 74,5 mm latime si 7,9 mm grosime, beneficiaza de acest design atractiv, dispune de un ecran Full View cu diagonala de 6 inch,  care integreaza un panou AMOLED cu tehnologie HDR10 si rezolutie de 1.080 x 2.160 pixeli, adica, rezolutie Full HD Plus, ecran putin curbat la margini care ofera o experienta vizuala bogata in culori vii si imagini luminoase, precum si senzatia de imersiune in continutul video redat de display-ul imens cu ratie 18 pe 9 si margini aproape inexistente.

Recenzia telefonului Huawei Mate10 Pro 51

Telefonul este realizat din materiale de cea mai buna calitate si ofera o senzatie placuta atunci cand este tinut in mana, fiind dotat cu o carcasa robusta realizata din sticla tratata termic atat pe fata, cat si pe spate.

Pe partea din fata avem deasupra ecranului se afla camera frontala, apoi avem ear-piece-ul telefonului si senzorii de proximitate si de lumina. In partea laterala dreapta sunt amplasate butoanele de volum si power, .. iar pe partea stanga se afla slotul pentru cele doua cartele SIM, Mate 10 Pro fiind un telefon dual-SIM. In partea de jos a telefonului se afla portul USB-C  prin intermediul caruia se poate incarca rapid bateria, sau se poate realiza conexiunea cu alte dispozitive pentru a putea transfera fisiere rapid si usor. Apoi avem difuzorul telefonului care emite sunet sourround de calitate si apoi avem microfonul telefonului. In partea de sus a telefonului, se afla microfonul de anulare a zgomotului de fundal cat si portul infra rosu prin intermediul caruia poti transforma telefonul intr-o telecomanda TV sau telecomanda pentru aerul conditionat din casa. Pe partea din spate avem un senzor de amprente care, din propria mea experienta, pot spune ca este unul din cei mai rapizi senzori de deblocare testati de mine pana in prezent.

Recenzia telefonului Huawei Mate10 Pro 12

Acum ca am terminat cu prezentarea designului, haideti sa vedem ce hardware este la interior in acest smartphone.

Hardware

Telefonul vine echipat cu cea mai noua generatie de chipset Huawei, Kirin 970, care integreaza primul procesor cu unitate neurala de procesare pe baza de inteligenta artificiala, ce este ultra rapid datorita procesorului Octa-core cu 4 nuclee Cortex-A73 de 2.4 GHz, respectiv 4 nuclee Cortex-A53 de 1.8 GHz si avand un acceleratorgrafic mobil Mali-G72 MP12, astfel ca permite rularea de jocuri cu grafica 3D fara niciun fel de probleme si fara glich-uri.

Versiunea pe care o avem in teste dispune de 6 GB memorie RAM si 128 GB spatiu de stocare dar mai exista si variante cu 64 GB spatiu de stocare si 4 GB de RAM, telefonul fiind in premiera mondiala un Dual SIM dotat cu Dual LTE, adica, ofera conexiune (viteza) 4G pe ambele sloturi SIM. De asemenea, ambele versiuni ale telefonului sunt certificate IP67, astfel ca sunt rezistente la apa si praf.

Screenshot 20171210 132505Screenshot 20171210 132520

Testele benchmark efectuate Mate 10 Pro a realizat un scor de 174.389 puncte in aplicatia AnTutu si de un scor de 1.914 puncte single-core, respectiv 6.740 puncte multi-core in Geekbench 4.

Software

Screenshot 20171210 132546Screenshot 20171210 132550

Telefonul se misca fluent, nu are lag si reactioneaza pefect la gesturi datorita sistemului de operare Android Oreo, versiunea 8.0 peste care Huawei a instalat versiunea 8.0 Emotion UI (interfata grafica). Telefonul dispune de o functie de proiectare usoara a imaginii de pe Huawei Mate 10 Pro pe un ecran mai mare, pe TV de exemplu sau pe un monitor de PC pentru o experienta completa de tip desktop prin tehnologia mirroring.

Screenshot 20171210 131919Screenshot 20171210 131909

Telefoanele Mate 10 vin cu functia Phone Clone, adica, cu posibilitatea de a migra toate informatiile de pe vechiul telefon pe Mate 10 (inclusiv contacte, emailuri, poze, fisiere etc) prin simpla scanare a unui cod QR. De asemenea, dispune de o functie de inregistrare audio in mai multe moduri (calitate): interviu, intalnire sau normal.

Screenshot 20171210 131528Screenshot 20171210 131606

Toate fotografiile de pe Mate 10 pot fi salvate ca back-up in cloud daca va creati un cont la Huawei pe servere. Apoi avem  serviciul Huwaei Health, prin intremediul carui iti poti monitoriza sanatatea.

Screenshot 20171210 132210Screenshot 20171210 132404

O alta functie faina e posibilitatea de a schimba temperatura culorilor prin mod normal sau intens in functie de preferinte; optiunea de Wi-Fi+ daca reteaua pe are sunteti conectati va permite viteze mai mari de transfer si un ghid al telefonului / manual de utilizare cu sfaturi pentru imbunatatirea experientei de utilizare a telefonului.

Camera

Recenzia telefonului Huawei Mate10 Pro 17

Pe partea din fata avem deasupra ecranului se afla camera frontala de 8 mpx cu apertura f 2.0 ce ofera imagini selfie de calitate, in timp ce pe spate se afla amplasata camera duala realizata in colaboare cu Leica, camera ce realizeza printre cele mai bune fotografii cu efectul Bokeh, camera dispunand si de o functie avansata de Zoom Digital, bazata pe Inteligenta Artificiala – AI Motion Detection, menita sa surprinda portrete si imagini mai clare asemanatoare cu cele captate cu un aparat DSLR profesional, dispunand totodata de doi sensori cu rezolutie de 20 mpx plus 12 mpx si o diafragma de f/1,6 cu sistem phase detection, autofocus laser amplasat in partea dreapta a camerelor, iar in partea stanga a camerei se afla blitzul led dual ton.

Camerele pot filma videoclipuri la rezolutie maxim 4K la 30 de cadre pe secunda cat si la rezolutie Full HD la 60 fps.

O serie de exemple de fotografii realizate cu aceasta camera duala veti gasi in galeria foto de mai jos,precum si mai multe sample-uri video.

Bateria

Cu o capacitate de 4.000 mAh bateria telefonului Mate 10 Pro se descurca exceptional. Reusesti sa scoti o zi si jumatate de utilizare normala si poti ajunge chiar pana la doua zile de utilizare, daca esti genul de utilizator care tine cont de consumul de energie. In plus, telefonul vine cu acest Huawei Super Charger, un incarcator care ne permite incarcarea rapida a bateriei. Practic, in aproximativ 30 de minute de tinut in priza, ajungi sa incarci ceva mai mult de 55% din capacitatea totala de 4.000 mAh a bateriei. De asemenea, telefonul beneficiaza de modul ULTRA Saving, pentru acele situatii in care nu ai o sursa de curent prin apropiere dar ai nevoie ca telefonul sa fie functional o perioada cat mai lunga de timp.

Concluzie

Asadar, Mate 10 Pro este un telefon cu design premium din sticla, dispune de o camera principala duala ce realizeaza imagini apropiate de ceea ce ofera un aparat DSLR, este echipat cu hardware top-of-the-line ce permite rularea oricarui joc sau aplicatii si beneficiaza de o baterie de 4.000 de mAh cu autonomie de pana la 2 zile de functionare. Si, ca un bonus, ofera posibilitatea de a introduce doua cartele SIM, astfel ca putem spune ca isi merita pretul la care telefonul este disponibil in oferta magazinelor.

La final, nu uitati sa va abonati la newsletter pentru a fi la curent cu noutatile din domentiul tehnologiei, la canalul nostru de pe YouTube pentru a primi notificari atunci cand publicam noi videoclipuri si sa sustineti Gadget Talk cu un Like si un Share.

Sarbatori fericite!

11 Comments

  1. Un review foarte bine realizat .un telefon foarte bun

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!