AccesoriiStiriTech

▷ Cum aleg cele mai bune casti wireless (ghid + top recomandari 2022)

Castile audio au reprezentat dintotdeauna un mod comod de a putea asculta muzica in public sau acasa, fara a deranja pe cei din jur, insa modelele cu fir nu sunt atat de bune si practice.

Tocmai de aceea am creat un top si un ghid de cumparare, pentru ca firele se pot incalci sau rupe, mai ales daca detinem o pereche de casti de tip in-ear, al caror fir este extrem de subtire si firav. Acum este momentul sa treci la nivelul urmator de casti, cele wireless de top.

Tehnologia actuala din anul 2022, ne permite insa sa renuntam la castile audio cu fir in favoarea castilor wireless cu bluetooth, care iti ofera mai multa libertate de miscare atunci cand practici o activitate sportiva in aer liber, acasa sau la sala. In plus, multe din noile generatii de casti wireless de top, dispun de protectie la apa, o caracteristica necesara pentru protejarea lor impotriva inevitabilei transpiratii.

Ghidul cumparatorului pentru alegerea celei mai potrivite perechi de casti wireless

Asadar, in articolul de astazi, ne propunem, sa va oferim cateva sfaturi / criterii de baza, dupa care sa va puteti ghida inainte de a cumpara o pereche de casti wireless:

  1. Un prim criteriu important in selectia unor casti wireless performante, este autonomia bateriei, pentru ca oricat de confortabile vor sta ele pe/in urechi, daca nu au baterie suficienta, sunt inutilizabile, fiindca nu poti asculta muzica sau purta convorbiri.
  2. Al doilea criteriu de care trebuie sa tineti cont e mediul in care le veti folosi. Daca sunteti in cautarea unei perechi de casti wireless pentru activitatea sportiva de exemplu, atunci trebuie sa tineti cont ca in timpul exercitiilor fizice sau in timp ce alergati, corpul transpira iar apa poate fi fatala unor perechi de casti de acest tip, bineinteles, daca nu dispun de protectie la apa. Aici am tinut cont de parerile mai multor utilizatori de casti in-ear.
  3. Al treilea criteriu este cel al confortului. Castile trebuie sa stea confortabil si sa nu provoace durere fizica urechilor, mai ales ca sunt sanse mari sa le purtati zeci de minute, poate ore in sir pe parcursul unei zile.
  4. Al patrulea criteriu este cel al anularii zgomotului de fundal, deoarece atunci cand calatoriti cu metroul, autobuzul, tramvaiul sau va aflati in public undeva, zgomotul din jur va poate strica sesiunea de ascultare a muzicii preferate daca castile achizitionate nu beneficiaza de un sistem eficient de anulare a zgomotului de fundal sau nu dispune de deloc o astfel de caracteristica.
  5. Al cincilea criteriu de baza de care sa tineti cont atunci cand alegeti castile wireless, e sa va asigurati ca sunt compatibile cu smartphone-ul vostru (verificati cu atentie versiunea de Bluetooth, sa fie o versiune similara sau mai noua ca cea a telefonului personal).

Daca veti tine cont de cele cinci sfaturi de mai sus, sunt sanse mari sa faceti o alegere foarte buna. Desigur, ca pe langa toate aceste sfaturi, foarte important este si bugetul fiecaruia dintre noi, motiv pentru care am realizat un top al celor mai bune modele de casti audio fara fir, in functie de mai multe criterii.

Recomandarile noastre de casti nu au o clasificare de la cele mai bune la cele mai ieftine, sau de la cele mai ieftine la cele mai scumpe, ci un top 8 casti wireless, alegand cele mai bune modele in opinia noastra la diferite categorii. Toate aceste modele de casti au pareri bune din partea utilizatorilor.

casti airpods apple

1) Casti Apple AirPods – Si o sa incepem cu cele mai la moda in acest moment, desi nu sunt cele mai ieftine de pe piata. Apple AirPods s-au dovedit a fi foarte practice cu toate ca designul lor inspira o usoara teama de a nu le pierde in timpul miscarii, alergarii, insa nu e chiar asa. Castile stau destul de bine in urechi. De asemenea, castile AirPods sunt si foarte rezistente la socuri. De exemplu, daca le scapati pe jos de la nivelul urechii sau din mana, sunt sanse mari ca dupa primele 5 – 10 scapari castile sa scape numai cu zgarieturi minore. Totodata, castile beneficiaza si de rezistenta la apa, astfel ca daca le uitati in buzunarul pantalonilor pe care i-ati bagat in masina de spalat, sunt sanse foarte mari ca ele sa functioneze dupa ce le scoateti din masina, le scuturati bine si stergeti de apa.

In Romania, castile Apple Airpods se gasesc in oferta celor de la eMAG.

casti wireless jabra

2) Castile Jabra Move – Sunt considerate printre cele mai bune casti wireless datorita faptului ca bifeaza pozitiv la toate capitolele, inclusiv la cel al pretului. Nu sunt nici cele mai scumpe de pe piata dar nici ieftine nu sunt la aproximativ 80-90 de euro. Insa sunt cele mai bine echilibrate casti in raportul calitate-caracteristici-pret, si asta nu doar in opinia noastra ci si la nivel international.

Va recomandam, oferta de casti Jabra disponibila online pe eMAG.

Casti fara fir Sony

3)Casti Sony WH-1000X – Castile Sony au fost intotdeauna apreciate de utilizatori, deoarece japonezii au stiut intotdeauna sa livreze calitate, chiar daca pretul gadgeturilor lor sunt destul de piperate. Modelul Sony WH-1000X este recomandarea noastra la categoria noise cancelling, acest model isi indeplineste cu succes aceasta caracteristica de a izola orice sunet venit din public in timp ce ascultam muzica in ele.

Tot de la Sony va recomand si noile casti SONY WIC200B, Bluetooth, In-Ear, Microfon, Autonomie baterie 15 ore, Negru. Le gasiti la un pret bun in aceasta perioada, AICI.

Castile wireless Sony WH-1000X, le gasiti in oferta celor de la eMAG.

Casti fara fir Bose

4) Bose QuietComfort 35 Seria 2 – Din punct de vedere al confortului (protejarea urechilor) am ales modelul de casti QuietComfort 35 din seria a doua produsa de Bose. Aceste casti arata bine din punct de vedere al designului, stau foarte confortabil peste urechi si ofera o experienta audio deosebita, motiv pentru care le-am introdus ca ‘best buy‘ in aceasta categorie.

Castile wireless de la Bose le gasiti in oferta retail locala.

Casti Bang-Olufsen fara fir

5) Bang & Olufsen Beoplay H4 – In ultimii ani am auzit tot mai des de acest producator, asta si pentru ca producatorii de electronice (in special din segmentul laptopurilor, PC-urilor, multimedia entertainmentului si al smartphone-urilor) au decis sa aleaga acest brand pentru sonorizare, pentru tehnologia audio dezvoltata de brandul danez. Acesta este si motivul pentru care am ales castile BeoPlay H4 de la Bang & Olufsen la categoria cea mai buna calitate audio oferita de o pereche de casti wireless. Si pe buna dreptate aceasta gama Beoplay H4 ofera o experienta audio deosebita.

Castile se regasesc in oferta retail online a magazinelor de la noi, precum eMAG.

Casti in-ear Skullcandy

6) SkullCandy Jib / Skullcandy Uproar – SkullCandy este un brand fresh, care targeteaza publicul tinar si nonconformist. Mai exact, produc accesorii audio de o calitate buna in raport cu pretul la care sunt comercializate. Astfel ca la categoria cele mai bune casti de buget am ales doua modele in-ear produse de cei de la SkullCandy

Oferta SkullCandy, o gasiti intr-o gama variata la magazinul online eMAG.

Casti wireless Sennheiser

7) Sennheiser – Acest brand il recomanda brandul in sine, in sensul ca intotdeauna cei de la Sennheiser au produs casti de calitate. Foarte multi jucatori profesionisti de gaming, precum si DJ cunoscuti la nivel mondial apeleaza la acest brand pentru a-si asigura o prestatie buna in profesiile lor. Astfel ca, in recomandarea nostra de astazi, in ceea ce priveste brandul Sennheiser, nu se va regasi un model anume de casti wireless, ci intreaga gama a producatorului disponibila in oferta locala retail, deoarece Sennheiser este in continuare o marca de incredere cu care nu vei da gres niciodata. Pentru bugete mai serioase cu pretentii de calitate :)

Casti Pixel buds

8) Google Pixel Buds – Ultima noastra recomandare este mai mult un bonus in articolul nostru si nu neaparat un ‘must buy’. Pixel Buds exceleaza la capitolul traducere instantanee a conversatiilor dintr-o limba intr-alta, atunci cand calatoriti si va aflati intr-o tara a carei limbi nu o vorbiti, deoarece beneficiaza de Google Assistant-ul integrat in sistemul Android atunci cand castile sunt conectate la un smartphone.

Castile Google Pixel Buds se afla in stocuri limitate si numai in oferta magazinului online evoMAG.

Acestea au fost recomandarile noastre de casti audio pentru 2020, daca sunteti unul dintre cititorii care isi pun intrebarea „Cum aleg cele mai bune casti wireless„, inainte de a lua o decizie finala in privinta achizitiei unei astfel de perechi de casti audio.

Aveti propriile recomandari de casti sau ati achizitionat o pereche wireless pe baza recomandarior noastre, atunci asteptam cu interes comentariile voastre la acest articol.

17 Comments

  1. Chiar imi puneam intrebarea cum sa-mi dau seama care sunt cele mai bune casti, in urma acestui articol cu informatii am aflat dupa ce criterii sa ma ghidez. Chiar nu stiam ca sunt atat de multe modele bune.

  2. Acest articol este interesant, eu nu folosesc casti dar e bine de stiut.Decât să dai puțin și să fi nemulțumit mai bine dai mai mult si iti iei produsul care ti se potriveste, probezi în showroomuri și vezi ce ți se potrivește. Baiatului i-am luat o pereche de casti care nu au fost nici scumpe dar nici ieftine. În ghidul acesta m-au atras numărul 4) Bose QuietComfort 35 Seria 2 pentru faptul că protejează foarte mult urechile iar sunetul e cel mai bun. Multumim .

  3. Super articol, chiar trebuie sa ii cumpăr băiatului.

  4. Mie una aceste casti mi se par mult mai comode și le pot lua oriunde cu tine .
    Cu siguranta v-oi tine cont de sfaturile voastre când o sa îmi cumpar unele
    Multumim

  5. Am o pereche Sony, fara fir, dinalaea de iti acopera toata urechea si sunt foarte multumit, dar am dat si o caruta de bani pe ele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!