Troianul Flashback face ravagii, peste 600.000 de Mac-uri OS X infectate

Odata cu cresterea in popularitate a sistemului de operare Mac OS X (confirmat si de companiile de profil), utilizatorii de Mac sunt tot mai expusi. O mare problema in ultima saptamana o reprezinta troianul Flashback descoperit de rusii de la Dr Web care ne anunta ca peste 600.000 produse Apple sunt deja infectate cu acest troian, din care 98% sunt Mac-uri OS X, lucru confirmat recent si de cei de la Kaspersky.

Desi Apple a venit foarte rapid cu un patch (update) pentru a repara vulnerabilitatea exploatata de troianul Flashback, se pare ca patch-ul respectiv nu rezolva deocamdata problema. Un nou update este oferit de astazi in incercarea de a contracara atacurile asupra utilizatorilor Mac.

Mikko Hypponen, ofiterul sef al laboratorului de cercetari al companiei de antivirus F-Secure, a declarat pentru CNET ca este cel mai mare pericol detectat de pana acum, spunand ca vremurile cand utilizatori de Mac erau feriti de astfel de probleme au cam luat sfarsit.

Catalin Cosoi, cercetatorul sef pe probleme de securitate pentru compania de antivirus Bitdefender, de la noi, spune ca infectia actuala este cu siguranta cea mai mare din ultimul deceniu.

Va recomandam sa instalati toate noile update-uri ce va sunt trimise si sa fiti foarte atenti unde si cum faceti browsing (la ce da-ti accept, mare atentie la pop-up-uri)  cand sunteti conectati la internet. Vom reveni cu mai multe detalii despre acest subiect si in zilele urmatoare.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *