Stiri

Ivy Bridge-ul lui Intel mai cald decat Sandy Bridge in overclock

Trecerea la procesul de fabricatie pe 22 nm poate fi vazuta ca o mare realizare pentru companie, dar asta nu inseamna ca e fara compromisuri.

Intrebarile care sunt adresate in cercurile celor care fac review-uri, sunt de ce chip-urile Ivy Bridge ruleaza avand o temperatura mai mare decat predecesorul, Sandy Bridge. Site-ul Overclockers.com raporteaza temperatura ca fiind cu 20 de grade Celsius mai mare la Ivy Bridge comparat cu Sandy Bridge in overclock.

Caldura aceasta in exces este un major inconvenient pentru overclocking, permitandu-i lui Sandy Bridge sa atinga o frecventa mai mare, atingand astfel performanta lui Ivy Bridge. Intrebarea care se naste in consecinta este, cum este posibil ca, mai flamandu-l, Sandy Bridge sa ruleze mai rece decat cele mai noi procesoare Ivy Bridge Intel ?

Potrivit lui The Inquirer, Intel nu are greturi in a recunoaste ca platforma Ivy Bridge este mai calda in rulare decat predecesorul acesteia, afirmand ca, caldura in plus se datoreaza micsorarii la 22 nm, cauzand o densitate termala crescuta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!