Intel dezvaluie placa de baza Extreme DX79SR

Intel dezvaluie cea de-a treia sa placa de baza pentru desktop pe socket-ul LGA2011, hranita de chipset-ul sau X79, si anume placa denumita DX79SR. Placa este pozitionata putin mai sus decat DX79SI, si mult mai sus decat DX79TO.

A fost mai intai aratata lumii, culmea, nu de catre Intel, ci de catre NVIDIA, la prezentarea placii video GeForce GTX 690. DX79SR acopera cateva lipsuri ale precedentei DX79SI. Adauga inca doua porturi aditionale SATA 6 Gb/s, ce se hranesc din controller-ul Marvell SE9128.

De asemenea mai sunt prezente inca doua porturi aditionale USB 3.0 pe panoul din spate. Totalul de patru porturi USB 3.0 aflate pe panoul din spate sunt alimentate de un controller necunoscut cu patru porturi.

Pe langa cele doua aditii onboard aduse conectivitatii, Intel va include de asemenea un modul add-on USB, care este dotat cu interfete 802.11 b/g/n WLAN si Bluetooth 3.0. Pachetul in sine al placii va fi suplimentat un pic, odata cu includerea unui mouse pad stilat si al unui senzor termal.

Pentru a putea sa acomodeze aceste schimbari, Intel a facut cateva modificari subtile la design-ul placii. Primul si al doilea slot PCI-Express x16 nu mai au comutator intre ele, si unii condensatori par schimbati. In concluzie, Intel crede ca are o sansa sa captureze sectorul american al pietei cu pretul de 300$, care ii confera o intindere mare asupra pietei, de la placa DX79SI care costa 250 $, respectiv DX79TO care costa 200 $.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
0
Would love your thoughts, please comment.x