Primele smartphone-uri cu Firefox OS se vor lansa in 2013

Mozilla lucreaza de ceva timp la un sistem de operare pentru terminale mobile bazat in totalitate pe HTML5. Bazat pe proiectul “Boot to Gecko,”  sistemul de operare se va numi Firefox OS si va fi distribuit incepand de anul viitor.

Marii operatori de telefonie mobila din Europa (Deutsche Telekom, Etisalat, Smart, Sprint, Telecom Italia, Telefónica and Telenor ), cat si o parte a producatorilor de smartphone-uri (TCL Communication Technology – Alcatel One Touch si ZTE) au apreciat noul sistem de opera fapt pentru care acestia si-au anuntat intentia ca din 2013 sa livreze primele terminale cu Firefox OS pe piata din Brazilia, urmand ca mai tarziu sa se extinda si in alte pari ale lumii.

Dat fiind faptul ca Adobe a anuntat de curand ca nu mai doreste sa ofere suport pentru Flash Player pe terminalele mobile (browsere), pentru a se putea concentra pe dezvoltarea de aplicatii in HTML5, pare sa fie un lucru benefic pentru Mozilla si al sau sistem de operare Firefox OS ce se bazeaza exclusive pe HTML5.

Asteptam cu nerabdare primele dispozitive cu acest OS sa vedem daca vor reusi sa acapareze o parte din piata celor de la Apple – iOS, Googele – Android si mai nou Microsoft – Windows Phone. Credeti ca Mozilla va reusi sa se impuna pe aceasta piata cu Firefox OS?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *