EXCLUSIV: Sa inceapa marea customizare – Android 4.1 a intrat in AOSP

In urma cu aproximativ doua ore prin vocea lui Jean-Baptiste Queru omul din spatele proiectului Google Android Open Source si in numele intregii echipe Android Google, a anuntat ca sursa versiuni de Android 4.1 Jelly Bean poate fi descarcata de aici.

Este o stire dea dreptul extraordinara pentru developerii de ROM-uri customizate. Pentru cei ce nu sunt familiarizati cu acesti termeni AOSP inseamna Android Open Source Project si se refera la firmware-urile curate (virgine as putea spune) pe care Google le distribuie catre terminalele lansate sub brandul Nexus – Nexus One, Nexus S, Nexus S 4G, GALAXY Nexus si nu in ultimul rand Nexus 7 prima tableta Nexus si totodata primul terminal din lume ce ruleaza noua versiune de Android 4.1 Jelly Bean.

Toate celelalte firmware-uri ce fac parte din proiecte de gen CyanogenMod, AOKP sau MIUI sunt construite (customizate) si au la baza ROM-urile AOSP.

We’re releasing Android 4.1 in AOSP today. 

The name of the tagged release is android-4.1.1_r1. 

The name of the development branch is jb-dev. 

We recommend that you create new clients, even if you’re working in 
the master branch. It’ll make your clients smaller and faster to sync. 

Proprietary binaries are available for Nexus 7 and Galaxy Nexus. Nexus 
S and Xoom will follow. 

JBQ, on behalf of the entire Android team at Google. 

A si sa nu uit primele upgrade-uri la noua versiune de Android 4.1 Jelly Bean vor fi livrate incepand cu data de 15 iulie pentru urmatoarele terminale: Nexus S, GALAXY Nexus si Motorola XOOM. Mai multe detalii in zilele urmatoare.

sursa Grupul Google Android Building

Comenteaza

Your email address will not be published. Required fields are marked *