ATENTIE: Jucatorii de Counter Strike Global Offensive expusi la o noua escrocherie online cu chei de inregistrare “gratuite”

Counter Strike Global Offensi

O noua escrocherie online vizeaza de aceasta data jucatorii de Counter Strike – Global Offensive, anunta compania romaneasca de antivirus Bitdefender. Lansat abia de o saptamna de Valve Corporation, jocul a si atras deja atentia escrocilor virtuali.

“In lipsa unei metode de evitare a protectiei comerciale cu cheie de inregistrare, atacatorii au incercat sa-i pacaleasca pe impatimitii jocului promitandu-le 500 de astfel de numere de inregistrare gratuite, disponibile pe un website fals (o clona a paginii Gamekeyz) site folosit cu incredere de foarte multi fani ai jocurilor online.”

“Pentru a primi seria de inregistrare promisa jucatorii sunt directionati către o pagina de sondaj sau catre site-uri care vand aplicatii si servicii cu suprataxa pentru mobile, dupa care li se cere sa dezvaluie o serie de informatii personale. Jucatorul nu va primi insa nici o cheie de acces dupa introducerea informatiilor personale solicitate.”

Counter Strike Global Offensive

Mare atentie la acest tip de frauda online!!!! Pentru alte detalii in legatura cu acest tip de tentative de fraude pe internet puteti citi in comunicatul de presa al Bitdefender atasat la acest articol.

[showhide]

Escrocherie cu chei de inregistrare false vizeaza fanii Counter Strike


Escrocii cibernetici ademenesc fanii Counter Strike cu 500 de chei de înregistrare presupus gratuite, prin intermediul unei clone a site-ului Gamekeyz


BUCUREȘTI, 31 august 2012– Bitdefender, liderul pieţei locale de soluţii antivirus, informează asupra unei tentative de fraudă având ca țintă fanii jocului Counter Strike.

Ultima versiune a celui mai popular joc de acțiune online, Counter Strike – Global Offensive, lansată săptămâna trecută de Valve Corporation, a şi atras atenția escrocilor.

În lipsa unei metode de evitare a protecţiei comerciale cu cheie de înregistrare, atacatorii au încercat să-i păcălească pe împătimiții jocului promițându-le 500 de astfel de numere de înregistrare gratuite, disponibile pe un website fals – o clonă a Gamekeyz – site folosit cu încredere de foarte mulţi împătimiţi ai jocurilor online.

Pentru a primi seria de înregistrare promisăjucătorii sunt direcționați către o pagină de sondaj sau către site-uri care vând aplicaţii şi servicii cu suprataxă pentru mobile, după care li se cere să dezvăluie o serie de informații personale. Jucătorul nu va primi însă nicio cheie de acces după introducerea informațiilor solicitate.

Datele personale vizate de escroci sunt: nume, adresă, număr de telefon, email și furnizorul de servicii de telefonie, informații sensibile, care cel mai probabil vor fi utilizate pentru înscrierea victimei la un serviciu pe care utilizatorul nu l-a solicitat, dar şi în alte tipuri de escrocherii sau atacuri de phishing. Escrocii localizează geografic IP-ul pentru a personaliza mesajele trimise și pentru a le face mai credibile, întrucât abordează consumatorii în limba lor maternă.

Clonarea paginilor oficiale şi utilizarea lor pentru a prezenta o ofertă tentantă fanilor este o tehnică veche și aparent de succes din moment ce specialiștii Bitdefender remarcă folosirea sa în mod repetat în preajma datei de lansare pentru foarte multe jocuri, filme sau alte produse și servicii mult așteptate în piaţă.

În jurul acestor date fanii sunt mai uşor de convins să dezvăluie informații personale decât în mod obișnuit.

[/showhide]

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
0
Would love your thoughts, please comment.x