Co-fondatorul Siri, Adam Cheyer paraseste Apple

Potrivit unui raport, al lui Jon Erlichman din partea Bloomberg, co-fondatorul aplicatiei Siri Adam Cheyer, a parasit Apple dupa mai mult de 2 ani si jumatate. Dupa ce a ajutat la infintarea companiei Siri Inc. aceasta a fost cumparata de catre Apple pentru o suma nedezvaluita in 2010. Cheyer a fost mutat intr-o pozitie ca director de inginerie in grupul Apple IOS.

Apple achizitioneaza Siri Inc, fondata de Cheyer si alti trei pe data de 28 Aprilie 2010.Dupa cum stim, tehnologia Siri a fost introdusa ca una din functiile speciale ale telefonului Iphone 4S iar mai tarziu a fost introdusa si pe generatia noua de iPad-uri. In luna octombrie (2011), dupa interviul acordat de co-fondatorul Norman Winarsky, publicul a aflat mai multe informatii despre Siri.

La un eveniment in luna mai a acestui an, directorul executive al Apple Tim Cook a declarat: ”I think you are going to be really pleased with where we take Siri,” si a mai adaugat “Customers love it.” Aplicatia Siri si compania Apple a fost atacata in mai multe procese pentru transmiterea de mesaje frauduloase si inselatoare.

Tom Gruber cel de-al treilea fondator, va ramane in cadrul companiei Apple. In orice caz , vom urmari directia in care se indreapta cazul lui Cheyer. Potrivit Bloomberg, Apple refuza sa comenteze pe aceasta tema.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *