AndroidStiriTech

Noutatile aduse de Android 4.2 Jelly Bean

android 4.2 jelly bean

Ieri, Google a anuntat noua gama de dispozitive Nexus (smartphone-ul Nexus 4 si tabletele Nexus 10, respectiv Nexus 7 cu 32GB spatiu pentru stocare date si suport 3G). Odata cu aceste produse, a fost introdusa si noua versiune de Android 4.2, care aduce o serie de imbunatatiri acestui sistem, precum si cateva functii noi.

Android 4.2 Jelly Bean, caci nu e Key Lime Pie asa cum unii au sperat, vine cu o noua experienta adusa camerei foto, camera mult mai inteligenta, o noua metoda de tastare care ne va ajuta la transmiterea mesajelor mult mai rapid. Haideti sa le laum pe rand fiecare:

photo sphere panorama

1. Camera Photo Sphere:  Veti descoperi o camera incredibil de inteligenta. Cu Android 4.2, daca faceti poze in toate directiile, sa spune la un unghi de 360 de grade, veti putea crea o „foto sfera,” o imagine mai mult decat panoramica, care va va crea impresia ca faceti parte din acel peisaj. Vom avea posibilitatea sa vedem aceste poze direct pe terminalul nostru mobil, vom putea impartasi imaginile create cu prietenii sau familia, pe Google+ sau le putem atasa in Google Maps pentru ca toata lumea sa le poata vedea.

tastatura cu gesture typing

2. O tastatura mult mai inteligenta cu functia Gesture Typing

Scrierea de mesaje va fi mult mai usoara cu ajutorul functiei „Gesture Typing” – tot ce trebuie sa facem e sa glisam cu degetul pe literele dorite fara a ridica degetul de pe ecran pana la finalizarea cuvantului. Nu va mai trebui sa ne facem griji pentru spatiile dintre cuvinte, deoarece acestea vor fi adaugate instantaneu. In plus, noua tastatura poate anticipa urmatorul cuvant pe care vrem sa il tastam, pentru a ne ajuta sa terminam mai rapid fiecare propozitie. Dictionarele sistemului Android, sunt acum mult mai precise si mai relevante. Cu functia text-to-speech imbunatatita, dictare prin voce pe Android va fi mult mai usor, deoarece vom putea dicta chiar daca nu vom avea o conexiune la internet.

android multi user

3. Multi-user: Deoarece Android este un sistem ce se bazeaza pe multi-tasking, Google a dorit sa introduca functia de multi-user. Functie similara cu ce avem pe Windows PC sau Mac. Fiecare utilizator in parte va putea avea propriul spatiu privat (customizat) cu propriul background, propriile aplicatii, widget-uri, etc.

conectare la tv

4. Impartasirea continutului de pe ecranul telefonului sau al tabletei pe un TV cu suport HDMI. Vom putea face acest lucru atat cu filmele noastre preferate dar si cu filmuletele de pe Youtube sau alt continut multimedia.

daydream

5. Daydream: o functie ce imita perfect un screen saver atunci cand terminalul nu este folosit putem seta ca ecranul sa afiseze poze cu peisaje sau poze private, stiri de pe Google currents si altele.

notifications

6. Un nou sistem de notificari care ne ajuta sa ramanem conectati si sa fim notificatii cu tot ce se intampla, chiar si atunci cand suntem la lucru, intr-o sedinta.

Toate aceste functii fac ca sistemul de operare sa fie mult mai rapid si mai eficient, widge-turile de pe home screen sa functioneze mult mai bine, totul pentru a ne oferi o experienta cat mai placuta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!