Megaupload revine pe scena site-urilor de impartasire fisiere sub o alta denumire – Mega

Mai tineti minte website-ul pe care marea majoritate la folosit pentru sharing (impartasirea) de fisiere, fie ele poze, text, video sau audio, site ce a fost inchis cu ceva timp in urma, de catre FBI pentru piraterie. Ei bine, Megaupload va reveni in forta, incepand din luna ianuarie 2013 sub o noua denumire – Mega.

Mega va oferi aproximativ aceleasi servicii ca si inainte cu cateva modificari pe partea de hosting. Omul din spatele Megaupload, Dot Kim spune ca, pentru a evita sa mai fie acuzat pe viitor de catre tribunalele din Statele Unite, noul serviciu Mega, nu va mai folosi hosting, domenii sau internet providere din Statele Unite.

“The new Mega avoids any dealings with U.S. hosters, U.S. domains and U.S. backbone providers and has changed the way it operates to avoid another takedown.”

In plus, acest serviciu de cloud storage, va oferi utilizatorilor posibilitatea de a urca, stoca si cripta fisierele din cloud cu chei unice de decriptare, care vor fi detinute de utilizatori si nu de serviciul Mega, ceea ce ii va face pe utilizatori sa se asigure ca, continutul fisierelor urcate se incadreaza in termenii legali.

“Content owners can still remove infringing material and they will even get direct delete access if they agree not to make us responsible for actions of users.”

Oricare ar fi noul serviciu, judecatorii incearca sa obtina extradarea lui Kim Dotcom si a staff-ul sau din Australia in Statele Unite pentru a putea fi judecati pentru fapte de piraterie online si palare de bani.

sursa: Reuters

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.