Microcipurile pe baza de siliciu ar putea deveni istorie in viitorul apropiat

microcipuri pe baza de siliciu

De cateva decenii, atat computerele, cat si telefoanele, tabletele  sau alte gadget-uri au la baza microcipurile / tranzistoarele pe baza de siliciu. Desi in ultimii 3-4 ani de zile producatorii din domeniu au investit serios in cercetare, cu scopul de a gasi metode pentru micsorarea dimensiunilor lor, la un moment dat vor trebui sa se reorienteze spre altceva, deoarece aceasta metoda de micsorare nu poate fi folosita la infinit.

Aici intervine o echipa de cercetatori din cadrul MIT (Massachusetts Institute of Technology), care au anuntat de curand ca, au gasit solutia alternativa pentru inlocuirea siliciului.

Microsystems Technology Laboratories au reusit sa creieze cu succes un tranzistor compus din indiu, galiu si arseniu, care desi masoara doar 22 nanometri lungime, se descurca destul de bine, din punct de vedere al performantelor.

Astfel, in viitorul apropiat, datorita nevoilor de procesare foarte mari, cat si lipsa spatiului, ar putea forta producatorii sa inlocuiasca tranzistorii pe baza de siliciu, cu tranzistorul creat dintr-un compus pe baza de indiu, galiu si arseniu sau cine stie poate alti cercetatori vor descoperi si alte metode alternative intre timp.

sursa MIT

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
0
Would love your thoughts, please comment.x