Samsung Electronics a anuntat la CES 2013 gama de Smart TV-uri pentru 2013

televizorul Samsung Smart TV S9000 UHD 4K

Samsung Electronics Co., Ltd. a deschis o noua era in materie de sisteme Home Entertainment prin introducerea in premiera a unui nou set de functionalitati pentru televizoarele Smart TV, a unui ecran mai mare ce aduce o calitate nemaiintalnita a imaginii si ofera design-ului un plus de eleganta. Indiferent de preferinta consumatorilor pentru televizoare LED, OLED sau UHD (Ultra High Definition), televizoarele Samsung Smart TV din 2013 le ofera consumatorilor posibilitatea de a se bucura de o experienta de divertisment realista, complexa si cu adevarat integrata.

Datorită creşterii foarte rapide a numărului de aplicaţii şi de conţinut disponibil, consumatorii se confruntă cu provocarea copleşitoare de a descoperi conţinut de calitate, care să răspundă intereselor lor. Consumatorii sunt în căutarea unor noi moduri uşoare prin care să poată avea acces, în acelaşi loc, la mai multe tipuri de conţinut”, a declarat Kim Hyun-Suk, Vicepreşedinte Executiv al diviziei Visual Display în cadrul Samsung Electronics. 

“De aceea, am simplificat modul în care utilizatorii pot ajunge la acest conţinut, prin dezvoltarea de funcţii intuitive, a unei convergenţe fără limite şi a unei game largi de tipuri de conţinut, alături de un ecran mai mare şi de imagini de înaltă calitate. Cu ajutorul tuturor acestor îmbunătăţiri, consumatorii vor putea beneficia de posibilităţi nemaiîntâlnite până acum la sistemele home entertainment.”

Dintre principalele facilitati noi dezvoltate pentru televizoare Smart TV din 2013 fac parte:

 • Tehnologia S-recommendation:
 • Platforma Smart Interaction in versiune mai complexa
 • Samsung Smart Hub intr-o versiune imbunatatita si reproiectata
 • Continut si conectivitate cu functii de multi-screen
 • Kitul Smart Evolution

Pentru mai multe detalii despre toate gama 2013 de smart tv-uri accesati comunicatul de presa atasat acestui articol.

 

[showhide]

Samsung duce la următorul nivel experienţa de divertisment oferită de sistemele home entertainment, cu noile funcţii Intelligent Navigation şi Discovery

Seria din 2013 a televizoarelor Samsung le aduce consumatorilor tehnologia S-Recommentation, cu o conectivitate crescută şi o interfaţă intuitivă, precum şi cu o calitate superioară a imaginii şi o experienţă premium de vizualizare 

 

LAS VEGAS – 8 Ianuarie 2013Samsung Electronics Co., Ltd. a deschis o nouă eră în materie de sisteme Home Entertainment prin introducerea în premieră a unui nou set de funcţionalităţi pentru televizoarele Smart TV, a unui ecran mai mare ce aduce o calitate nemaiîntâlnită a imaginii şi oferă design-ului un plus de eleganţă. Indiferent de preferinţa consumatorilor pentru televizoare LED, OLED sau UHD (Ultra High Definition), televizoarele Samsung Smart TV din 2013 le oferă consumatorilor posibilitatea de a se bucura de o experienţă de divertisment realistă, complexă şi cu adevărat integrată.

Dintre principalele facilităţi noi dezvoltate pentru televizoare Smart TV din 2013 fac parte:

 • Tehnologia S-recommendation: ce face posibilă căutarea rapidă şi uşoară a programelor TV, a aplicaţiilor, a conţinutului oferit de serviciul premium VOD (video on demand) ori a conţinutului existent pe canalele sociale sau arhivat local, pe dispozitivele personale. Acest motor special de căutare oferă, de asemenea, recomandări specifice de conţinut pentru ca utilizatorii să se poată bucura de cea mai personalizată experienţă TV de până acum.
 • Platforma Smart Interaction în versiune mai complexă: oferă posibilitateafolosirii limbajului şi a gesturilor obişnuite pentru a căuta conţinut, pentru diferite comenzi sau pentru a controla televizorul.
 • Samsung Smart Hub într-o versiune îmbunătăţită şi reproiectată: în noua versiune sunt disponibile cinci secţiuni diferite ce ajută consumatorii să gestioneze şi să navigheze prin diferite tipuri de conţinut care, pentru prima dată, pot fi vizualizate sub forma unor mici icon-uri. În acest fel, consumatorilor le este mult mai uşor să selecteze şi să vizioneze conţinutul dorit.
 • Conţinut şi conectivitate cu funcţii de multi-screen: funcţia Smart View dezvoltată de Samsung le permite consumatorilor să ​transfere conţinutul dorit între dispozitive în timp real şi fără nicio dificultate; funcţia AllShare conectează printr-o reţea wireless televizorul la dispozitivele mobile şi electrocasnice compatibile, creând în acest fel un centru inteligent pentru dispozitivele media, care creşte gradul de automatizare a întregii case. Utilizatorii vor beneficia, de asemenea,  de capacitatea de a afişa conţinutul televizorului pe tabletele şi telefoanele Samsung Galaxy compatibile.
 • Kitul Smart Evolution: Anunţat în 2012 şi disponibil şi în acest an în prima versiune, kitul Smart Evolution le oferă consumatorilor posibilitatea de a se bucura de cele mai noi funcţii pentru televizoarele Smart TV, seriile ES7000 şi ES8000, fără a fi nevoiţi să cumpere un televizor nou.

Datorită creşterii foarte rapide a numărului de aplicaţii şi de conţinut disponibil, consumatorii se confruntă cu provocarea copleşitoare de a descoperi conţinut de calitate, care să răspundă intereselor lor. Consumatorii sunt în căutarea unor noi moduri uşoare prin care să poată avea acces, în acelaşi loc, la mai multe tipuri de conţinut”, a declarat Kim Hyun-Suk, Vicepreşedinte Executiv al diviziei Visual Display în cadrul Samsung Electronics. “De aceea, am simplificat modul în care utilizatorii pot ajunge la acest conţinut, prin dezvoltarea de funcţii intuitive, a unei convergenţe fără limite şi a unei game largi de tipuri de conţinut, alături de un ecran mai mare şi de imagini de înaltă calitate. Cu ajutorul tuturor acestor îmbunătăţiri, consumatorii vor putea beneficia de posibilităţi nemaiîntâlnite până acum la sistemele home entertainment.”

Poziţia de lider în inovaţie, design şi dezvoltare de produse deţinută de Samsung este dovedită la nivel internaţional de cele şase premii Innovation Awards câştigate la CES 2013 de noua serie de televizoare inteligente. Samsung UHD S9 a primit premiul CES Best of Innovation award, în timp ce trei televizoare (Smart TV – F9500 OLED TV, F8000 Smart LED şi F7500 Smart LED TV) au fost recunoscute drept cele mai apreciate produse ale anului 2013 în materie de design şi proiectare.

Televizoarele inteligente Samsung oferă un nou nivel de experienţă interactivă, aducând conţinut personalizat şi o gamă şi mai largă de opţiuni de vizualizare

Noua tehnologie Samsung S-Recommendation permite obţinerea de conţinut personalizat pe baza vizionărilor anterioare şi a evaluărilor oferite de utilizatori. Disponibil pentru televizoarele Samsung Smart TV, pentru sistemele Home Theater şi pentru player-ele Blu-ray, sistemul de căutare S-Recommendation identifică tipurile de conţinutul preferat disponibile într-o varietate de servicii TV, inclusiv în cadrul transmisiunilor TV, al streaming-ului VOD (video on demand), aplicaţiilor sau în conţinutul disponibil pe reţelele de socializare sau stocat pe dispozitivele personale. În acest fel, utilizatorii vor avea întotdeauna ceva de vizionat.

De asemenea, Samsung Smart Hub a fost reproiectat pentru a putea simplifica procesul de căutare. Atât aplicaţiile, cât şi conţinutul disponibil este organizat în cinci secţiuni, având o interfaţă prin care se poate naviga uşor şi icon-uri dinamice care facilitează previzualizarea rapidă a secţiunii. Aceste secţiuni sunt:

 • On TV – arată canalul pe care se transmite în acel moment, împreună cu cele mai relevante recomandări de vizualizare personalizate, disponibile pentru difuzare în scurt timp. Aceste recomandări sunt oferite pe baza obiceiurilor de vizionare ale consumatorului.
 • Filme şi Emisiuni TV – dă consumatorului posibilitatea de a vizualiza uşor ce filme, conţinut premium şi servicii de televiziune sunt disponibile la diferiţi furnizori. Conţinutul este recomandat pe baza istoricului vizualizărilor
 • Fotografii, Videoclipuri & Muzică – această secţiune le permite consumatorilor să organizeze conţinutul cu caracter personal şi fişierele existente pe televizorul Samsung Smart TV şi pe alte dispozitive conectate cu acesta.
 • Social – secţiunea arată mai întâi conţinutul creat de prieteni şi familie, videoclipuri populare de pe Facebook, Twitter, YouTube, precum şi alte servicii de video call.
 • Aplicaţii – organizează aplicaţiile Samsung descărcate şi recomandările pentru a uşura accesul utilizatorilor.

În 2012, Samsung a lansat primul televizor cu comandă vocală şi prin gesturi de pe piaţă. Anul acesta, în schimb, Samsung le oferă consumatorilor un mod mult mai intuitiv şi mai natural de navigare şi de control al televizoarelor Smart TV.

Versiunea îmbunătățită a platformei Smart Interaction foloseşteun set complex dealgoritmi pentru a asigura, cu o şi mai mare precizie, recunoaşterea facială, a vocii şi a mişcării.

Cu varianta îmbunătăţită a funcţiei Voice Interaction™, consumatorii pot folosi limbajul obişnuit pentru a da comenzi televizorului. În plus, utilizatorii pot cere televizorului lor să caute conţinutul disponibil în acel moment în funcţie de actorul, titlul sau genul dorit şi vor putea oferi recomandări.

De asemenea, varianta îmbunătăţită a funcţiei Gesture Control poate recunoaşte mişcări mai naturale, gesturile făcute cu ambele mâini, oferind o gamă mai largă de opţiuni de vizionare. Telespectatorii pot alege să facă zoom pe o imagine sau pot folosi opţiunea swipe motion pentru a naviga cu uşurinţă între secţiunile platformei Smart Hub.

Crearea unei reţele prin conectarea sistemului Home Entertainment la dispozitive compatibile este mai uşoară cu ajutorul funcţiei Samsung AllShare. Imediat ce consumatorii au conectat televizorul Smart TV la alte dispozitive în cadrul aceleiaşi reţele wireless, prin intermediul funcţiilor de convergenţă încorporate, pot  transfera cu uşurinţă imagini şi fişiere audio între dispozitive. 

Cea mai bună rezoluţie pe cel mai larg ecran

Samsung S9 TV UHD reprezintă viitorul în materie de Home Entertainment, aducând o calitate remarcabilă a imaginii la rezoluţie ultra HD. Modelul S9 este dotat cu o serie caracteristici ce asigură cea mai bună calitate posibilă a imaginii, indiferent de sursa video. Tehnologia de up-scaling dezvoltată exclusiv de Samsung poate îmbunătăţi calitatea imaginii de la HD sau Full-HD până la UHD (Ultra High Definition) prin recompunerea elementelor detaliate ale imaginii, pentru a oferi imagini cu adevărat reale, ce au un grad ridicat de precizie.

Având încorporată tehnologia Samsung Precision Black Pro, modelul S9 oferă nuanţe profunde de negru, de un realism de neegalat, precum şi tonuri pure de alb, pline de viaţă. Combinând această scară foarte largă de contrast cu funcţia de control a intensităţii luminoase se obţin rezoluţii mult mai precise, nemaiîntâlnite până acum pe ecranele mari.

Pe lângă calitatea imaginii, modelul S9 îmbină un sistem de sunet puternic, cu un procesor rapid quad-core pentru a oferi o experienţă premium de vizualizare, împreună cu posibilitatea reală de a rula în paralel conţinut şi aplicaţii. În plus, S9 vine cu 3 coloane de sunet pe 2.2 căi de 120 de waţi aducând o experienţă audio de şase ori mai bună faţă de cea oferită de un televizor obişnuit. Acest sistem aduce o gamă foarte largă de sunete care oferă experienţă de vizualizare cu adevărat remarcabilă, ce completează imaginea UHD.

Design-ul premium al modelului S9 ridică standardele de proiectare pentru televizoarele de lux. Datorită design-ului foarte elegant, ecranul televizorului pare să plutească în interiorul profilului său, evidenţiind contrastul dintre stilul minimalist de proiectare şi ecranul de mari dimensiuni. Această inovaţie importantă duce industria de design dincolo de limitele impuse de stereotipul patrulaterului cu care consumatorii au fost obisnuiţi şi împinge şi mai departe graniţele esteticii.

Vizualizare multiplă şi calitatea imaginii

Televizorul Samsung OLED TV, model F9500, foloseşte sub-pixeli roşii, verzi şi albastri, eliminând nevoia existenţei unei lumini de fundal, astfel încât imaginile sunt redate în nuanţe de negru şi alb pur absolut. Modelul F9500 este primul televizor din lume care oferă funcţia Samsung Multi-View, o caracteristică unică ce permite televizorului să ofere o experienţă cu adevărat personalizată. Cu ajutorul Multi-View, doi utilizatori au acum posibilitatea de a viziona simultan, pe acelaşi ecran, un conţinut Full-HD complet diferit şi de a realiza comenzile audio şi de control necesare. Această caracteristică este activată prin intermediul ochelarilor speciali Samsung 3D, care au încorporate difuzoare personale, ce oferă un sunet stereo clar pentru programul urmărit cu ajutorul lor. Având o rată de contrast superioară, ce oferă detalii şi profunzime de neegalat a imaginii, modelul F9500 oferă o experienţă de vizualizare captivantă, fără existenţa unor interferenţe în claritatea imaginii. 

O luminozitate de neegalat a imaginii disponibilă prin noua tehnologie LED

Samsung îşi menţine în continuare poziţia de lider pe piaţa de televizoarelor Smart TV LED prin integrarea unei versiuni îmbunătăţite de hardware şi prin realizarea unui design spectaculos al televizoarelor inteligente, special realizat pentru a oferi cea mai bună experienţă de vizionare posibilă. Seria F8000 oferă culori mai vii, mai bogate, o rată de contrast mai bună şi cea mai mare luminozitate posibilă a imaginilor 3D. Prin intermediul tehnologiei Micro Dimming Ultimate dezvoltate exclusiv de Samsung, linia de televizoare inteligente oferă un contrast mai ridicat, o profunzime mai mare a nuanţelor de negru şi o luminozitate maximă a imaginilor 3D – toate acestea făcând posibilă redarea de imagini uimitoare. F8000 este primul televizor Smart LED din lume cu procesor quad core încorporat. Datorită acestuia, consumatorii pot naviga rapid şi uşor printre aplicaţii, servicii online şi conţinut TV, fără a pierde vreunul dintre momentele preferate de divertisment. Modelul F8000 va fi disponibil în acest an în mai multe variante de dimensiune a ecranului: 46 “, 55”, 60 “, 65″ şi 75 ” de inci.

Noul standard al industriei pentru calitatea imaginilor redate pe plasma

Proiectat pentru a deveni noul standard de excelenţă în materie de televizoare cu plasma, modelul Samsung F8500 oferă cea mai înaltă calitate a imaginii disponibilă în prezent, cele mai profunde tonuri de negru şi o luminozitate de neegalat a imaginii. În esenţă, modelul F8500 oferă aceleaşi grade de luminozitate şi o profunzime a nuanţelor de negru de opt ori mai mare decât cea redată de televizoarele cu LED obişnuite, datorită îmbunătăţirilor aduse la nivel de luminozitate, datorită algoritmului Deep Black şi a tehnologiei Real Black Pro II dezvoltate în exclusivitate de Samsung pentru îmbunătăţirea tonurilor de negru. Modelul F8500 este, de asemenea, unul dintre primele televizoare cu suport nativ pentru HEVC de conţinut codificat. Construit special pentru televizoarele HD din prezent şi din viitor, acest codec de ultimă generaţie ajută modelul F8500 să ofere cel mai bogat şi mai captivant conţinut disponibil atât acum, cât şi în viitor.

Designul unic al modelului F8500 este combinaţia perfectă dintre aspectele estetice şi cele funcţionale. Designul său premium şi compact este posibil datorită folosirii unei singure piese de metal. Designul futurist este evidenţiat prin nuanţa închisă de titan cu accente metalice, de prezenţa unui cadru super subţire, de existenţa unor linii curbate natural şi de un stand cu forma pătrată unică. Toate aceste trăsături fac modelul F8500 să pară mai mult o opera de artă decât un televizor. F8500 va fi disponibil în mai multe variante de dimensiune a ecranului: 51 “, 60″ şi 64 ” inci.

Actualizează-ţi permanent funcţiile televizorul tău cu ajutorul kit-ului Smart Evolution

Kit-ul Smart Evolution le permite consumatorilor să actualizeze partea de hardware şi de soft a televizoarelor Seria ES8000 şi 7000, astfel încât acestea să beneficieze de cele mai recente inovaţii dezvoltate pentru televizoarele Smart TV. Versiunea pentru 2013 a modului Smart Evolution va permite modelelor de televizoare inteligente Seriile 7000 şi 8000 din 2012 să acceseze noua versiune a platformei Smart Hub, o versiune îmbunătăţită a controlului prin comenzi vocale şi prin gesturi, precum şi o variantă actualizată de hardware cu chip quad-core care creşte puterea de procesare. Gama de vârf a televizoarelor Smart TV din 2013 va avea, de asemenea, sloturi pentru versiunile viitoare de kit-uri Smart Evolution.

[/showhide]

 

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *