Nokia anunta profitul din Q4 2012, dar si o previziune pentru Q1 din 2013

TECH-US-NOKIA

Nokia a anuntat astazi datele financiare preliminare obtinute in ultimul trimestru din 2012, dar ofera si o previziune pentru primul trimestru din 2013. Finlandezii estimeaza ca departamentul Devices & Services a depasit asteptarile si a atins un prag de profitabilitate in trimestrul 4 din 2012. Toate astea se datoreaza portofoliului de telefoane mobile din gama Lumia care s-au vandut mai bine decat se asteptau, iar costurile de exploatare au fost mai mici decat au preconizat ei.

Pentru primul trimestru din 2013, Nokia se asteapta ca profitul sa fie unul mai slab datorita sezonului si mediului concurential care este puternic, comparativ cu trimestrul 4 din 2012.

Sa vedem acum ce spun cifrele pentru trimestrul 4 din 2012. Nokia spune ca departamentul Devices & Sevices au avut vanzari nete de aproximativ 3.9 miliarde de euro si un total de 86.3 milioane de dispozitive vandute. Printre telefoanele Nokia care s-au vandut foarte bine se numara modelul Asha si smartphone-urile din seria Lumia.

Pentru anul 2013, in special pentru Q1, Nokia preconizeaza o scadere cu 2% a profitului, la care adaugă o marja de plus, minus 4%. Aceasta scadere ar putea avea drept cauze, sezonul slab, concurenta acerba de pe piata telefoanelor mobile, cererea scazuta, in special pentru telefoanele din seria Lumia si Asha, dar si mediul macroecomic.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *