Mozilla anunta primele telefoane cu Firefox OS dedicate developerilor

terminale cu firefox os pentru developeri

Se zvonea inca din vara anului trecut despre posibilitatea ca Mozilla sa lanseze propriul sistem de operare pentru dispozitivele mobile. Acest sistem poarta numele – Firefox OS, iar primele detalii despre noul sistem au aparut tot in vara lui 2012, odata cu publicarea unei imagini in care a fost surprins un smartphone ce rula Firefox, un sistem ce are la baza HTML5.

Astazi, compania din spatele browser-ului Firefox si al noului sistem de operare Firefox OS, a anuntat doua modele de smartphone Keon si Peak, special construite pentru developeri.

Keon este un device cu specificatii low-end: ecran touch cu diagonala de 3.5 inci, procesor single-core de 1GHz Snapdragon S1, 512MB de RAM, 4GB memorie interna pe telefon, o camera de 3 megapixeli, 3G, WiFi si o baterie de 1580 mAh.

telefon keon firefox os

Celalalt model – Peak este echipat cu componente ceva mai bune, fiind la origini un terminal de nivel mediu avand un ecran qHD de 4.3 inch, un procesor dual-core Snapdragon S4, 512MB de RAM, 4GB memorie interna, o baterie ceva mai mare de 1800 mAh, o camera de 2 megapixeli pe partea din fata si una de 8 megapixeli pe partea din spate.

telefon peak firefox os

Mozilla nu a anuntat preturile pentru cele doua dispozitive, insa nu credem ca vor depasi 200-250 de dolari pentru modelul denumit Peak si chiar sub 100 de dolari pentru modelul Keon. In plus, compania promite sa ofere update-uri regulate  pentru ca dezvoltatorii sa dispuna de tot ce e nou in materie de Firefox OS.

httpvh://youtu.be/5MzuGWFIfio

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *