ReviewsTELEFOANE

Samsung GALAXY S3 Mini Review

samsung-galaxy-s3-mini-gt-i8190-review-6

Samsung lider mondial in materie de smartphone-uri, a lansat in ultimii ani terminale de toate marimile si pentru toate buzunarele, reusind sa vanda cel mai de succes model al sau – GALAXY S3 GT-I9300 in peste 30 de milioane de exemplare si asta in doar 9 luni de zile. Deoarece nu oricine isi permite un telefon ce costa aproximativ 500 de euro sau nu toata lumea isi doreste un telefon cu un ecran imens (4.8 inch), Samsung a considerat necesar sa lanseze o varianta in miniatura – Samsung GALAXY S3 Mini.

Samsung GT-I8190 sau GALAXY S III Mini este un smartphone, sa ii spunem mic la cei 4 inch ai sai (tinand cont si de marimea terminalelor high-end din ultimul timp, unele trec de 5 inch), compact, cu un design aproape similar cu GALAXY S3 (diferentele fiind sesizabile doar la o inspectie mai atenta a celor doua modele) si este realizat in intregime dintr-un material plastic bine finisat. Echipat cu un procesor dual-core Cortex-A9 de 1GHz, cu 1GB de RAM si un accelerator grafic Mali-400, telefonul este predestinat zonei de mid-range.

samsung-galaxy-s3-mini-gt-i8190-review-11

DISPLAY & DESIGN

Datorita faptului ca Samsung a micsorat acest model atat de mult fata de modelul orginal, rezolutia ecranului Super AMOLED cu diagonala de 4 inch (480×800) nu reda continut video la o calitate HD si asta ar putea fi un impediment pentru anumiti clienti, insa trebuie mentionat ca cei 233 de ppi (pixeli per inch), luminozitatea, cat si culorile vii (16 milioane de culori) ale afisajului iti atrag atentia imediat dupa ce telefonul booteaza in home screen.

Trecand la partea de design, GALAXY S3 Mini nu e cu nimic mai prejos de fratiorul lui mai mare, asemanarea dintre cele doua modele este incredibila, Samsung a mers aproape pana in cel mai mic detaliu cu design-ul lui S3 mini. Pe partea din spate camera foto de 5 megapixeli este asezata in aceiasi pozitie (mijloc sus), acompaniata de un LED Flash ceva mai jos de camera, iar in partea stanga a camerei gasim difuzorul (singurul de altfel). In partea din fata telefonul vine cu 3 butoane pentru navigare: butonul Home amplasat central, in partea de jos a ecranului, langa care avem in partea dreapta butonul Back (Exit), iar in stanga butonul pentru Meniu (Optiuni). Pe partea laterala stanga avem doar butoanele de volum (+/-), iar pe partea laterala, dreapta, avem butonul de Pornire/Oprire (Power On/OFF). Pe partea de sus-fata avem difuzorul pentru convorbiri telefonice, imediat mai la stanga avem senzorul de proximitate si gyroscopul, urmat pe aceiasi linie de o camera foto VGA pentru video conferinte (Skype, Yahoo Messenger, Google+ Hangouts, etc).

samsung-galaxy-s3-mini-gt-i8190-review-3

GALAXY S3 Mini masoara aproximativ 9.9 mm grosime si cantareste aproximativ 112 grame. La extremitati, in partea de sus avem jack-ul audio de 3.5 mm si locasul pe unde putem desface capacul telefonului pentru a avea acces la baterie, SIM si slotul micro SD. In cealalta extremitate, jos de tot, avem portul microUSB pe unde incarcam telefonul sau il connectam la PC cu ajutorul cablului USB.

HARDWARE

Componentele hardware desi nu impresioneaza in comparatie cu cele de pe GT-I9300, trebuie sa va spun ca pe perioada testelor am reusit sa rulez jocuri 3D ca Modern Warfare fara urma de lag, singura problema de lag pe care o veti sesiza la acest telefon este la incarcarea anumitor aplicatii sau jocuri, in rest ruleaza orice aplicatie fara probleme. GALAXY S3 Mini beneficiaza de un procesor de 1GHz NovaThor, 1GB de RAM, 8/16 GB memorie interna ce poate fi extinsa printr-un slot microSD pana la 32GB (o optiune cautata de multi utilizatori).

samsung-galaxy-s3-mini-gt-i8190-review-4

GALAXY S3 Mini beneficiaza de doua camere foto: una VGA frontala si una de 5 megapixeli cu Auto/F si LED Flash ce fotografiaza la o rezolutie de 2592×1944 si inregistreaza video la 720p HD pe spate. Mentionez ca aceasta camera filmeaza suficient de bine pentru a putea posta un videoclip pe Youtube, Facebook sau alte retele (jos aveti o inregistrare facuta cu aceasta camera). Telefonul mai vine cu conectivitate 3G HSDPA 14.4 Mbps, HSUPA 5.76 Mbps, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, dual-band, DLNA, Wi-Fi Direct, Wi-Fi hotspot, Bluetooth 4.0, radio FM, GPS, GLONASS si o baterie Li-Ion de 1500 mAh.

SOFTWARE

Din punct de vedere software, GALXAY S III Mini beneficiaza de sistemul de operare Google Android 4.1 (JellyBean), peste care Samsung a adaugat o interfata TouchWiz modificata si adaptata la rezolutia VGA a terminalului. Samsung aduce o serie de aplicatii proprii pe GT-i8190 cum sunt: Game Hub, ChatON, S Planner, Samsung Apps, S Suggests, S Voice, la care se adauga cele native de la Google: Youtube, Maps, Search, Gmail, Calendar, Google Talk, Picasa, Voice memo, Google+, Messenger sau Voice Search. Datorita faptului ca ruleaza JellyBean 4.1, utilizatorii se vor bucura de toate widget-urile aduse de noua versiune de Android.

galaxy s3 mini software apps

BATERIE

In timpul in care am avut la dispozitie acest telefon, bateria lui una mica la prima vedere (1500 mAh), a reusit sa duca telefonul o zi intreaga (de dimineata pana seara) in regim normal de utilizare si am mai avut baterie si pentru a doua zi (aproximativ 20 – 25%), telefonul fiind conectat tot timpul la o retea WiFi.

baterie galaxy s3 mini

CONCLUZIE

Samsung GALAXY S3 Mini ofera o experienta aproape premium, permintand oricui sa il tina in mana fara pic de disconfort si asta datorita dimensiunilor sale reduse. Telefonul are suficiente resurse pentru a rula jocuri precum FiFA 2012, Heroes of Order & Chaos sau Modern Warfare, la care se adauga sistemul de operare Android 4.1.1 JellyBean. Tinand cont de toate aceste functii si specificatii, pretul lui 1199 lei, este unul bun.

httpvh://youtu.be/m3YiP0tV6_E

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!