StiriTech

COSMOTE Romania anunta rezultatele financiare pentru anul fiscal 2012, incheiat la 31 Decembrie

Stefanos_Theocharopoulos_CEO_Cosmote_Romania

Astazi, 28 februarie operatorul de telefonie mobila COSMOTE si-a anuntat rezultatele financiare pentru anul fiscal 2012, incheiat la data de 31 decembrie 2012, conform indicatorilor de performanta raportati astazi de catre OTE Group.

In 2012, COSMOTE Romania si-a continuat traseul de succes, consolidandu-si performanta financiara pentru toti indicatorii principali, dezvoltandu-si reteaua si imbogatindu-si portofoliul de produse si servicii. COSMOTE si-a mentinut cresterea sustinuta pe segmentul de clienti business, ca urmare a ofertelor atractive si personalizate lansate de companie. Astfel, in T4 2012, segmentul business a crescut cu 32% versus T4 2011, la acesta adaugandu-se clienti majori, precum Proges sau Leonardo.

„Numărul total de clienţi ai COSMOTE România, inclusiv Zapp, s-a situat la aproximativ 6,3 milioane la sfârşitul anului 2012, numărul de abonaţi crescând până la 24,8%. Baza de clienţi 3G a crescut cu 7% versus T4 2011, reflectând eforturile companiei în zona serviciilor de date.

La finalul lui 2012, cota de piaţă a COSMOTE România era de aproximativ 24,5%. În pofida contextului economic dificil, veniturile au rămas stabile comparativ cu 2011, la valoarea de 462,8 milioane euro. Marja proforma EBITDA (câştiguri operaţionale înaintea dobânzilor, taxelor şi amortizărilor) a crescut cu 4,4 puncte procentuale, la 25,8% versus 2011, reflectând îmbunătăţiri operaţionale semnificative. Valoarea EBITDA s-a ridicat la 119,5 milioane euro, crescând cu 19,4% comparativ cu anul anterior.

ARPU (Venitul mediu per utilizator) pentru 2012 s-a menţinut în linie cu cel din anul 2011.

Pentru noi, 2012 a fost un an al premierelor, prin lansarea unor planuri tarifare care au spart tiparele, continuând să ne concentrăm totodată pe proiectarea de produse şi servicii fiabile şi pe o experienţă de utilizare de excepţie. Aşadar, în 2012 neam consolidat amprenta pe piaţă, crescând susţinut EBITDA şi baza de clienţi business. Furnizând conectivitate şi servicii pentru societatea informaţională, contribuim activ la trecerea României către economia digitală. În această privinţă, păstrând întotdeauna în centrul atenţiei experienţa clienţilor, ne îndreptăm gradual către 4G, următorul nivel în tehnologie”, spune Stefanos Theocharopoulos, Chief Executive Officer COSMOTE România. 

La sfârșitul lunii decembrie 2012, COSMOTE România oferea viteze de descărcare de până la 43,2 Mbps pentru Internetul mobil în 74 de oraşe importante din ţară, reprezentând peste 41% din populaţie. Mai mult, clienţii se puteau bucura de viteze de până la 21,6 Mbps în tehnologia HSPA+, în 147 de oraşe din ţară. În total, serviciile 3G acoperă în prezent peste 73% din populaţia României.

COSMOTE România investeşte constant în dezvoltarea lanţului său de distribuţie naţională, care consta, la finalul lui 2012, în aproximativ 550 de puncte de vânzare în întreaga ţară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!