Samsung retrage ATIV Tab de pe piata germana, datorita cererii slabe

Tableta-Samsung-Ativ-Tab-Windows-RT

Samsung Electronics pare sa bata in retragere de pe piata germana, cu a sa tableta ATIV Tab (Windows RT), din cauza cererii slabe. Acest model nu este singur terminal care se vinde slab datorita noului sistem de operare si a neincrederi clientilor fata de aceasta versiune, precizeaza surse de peste ocean.

Intr-un raport dat publicitatii de CNET, se estimeaza ca Microsoft a livrat peste 1.25 milioane de tablete Surface RT, din care abia daca a vandut 750 de mii de unitati, iar daca la aceasta cifra se adauga si numarul de retururi, numarul tabletelor vandute ar fi si mai mic, mentioneaza aceiasi sursa. E drept ca Microsoft s-a aventurat intr-o zona, hardware, unde pana anul trecut nu au fost prezenti.

Analistii din piata indica catre lipsa de experienta a companiei pe acest segment, dar si faptul ca noua versiune Windows RT, necesita un interval de timp pana sa devina un sistem de operare matur/stabil, pentru tablete. Peste toate acestea se adauga si pretul tabletei, considerat necompetitiv in fata Apple iPad.

via BGR

Comenteaza

Your email address will not be published. Required fields are marked *