Ce este YouTube Romania si YouTube Partner si de ce te-ar interesa?

youtube-romania

Cu siguranta cea mai mare platforma (o spun cifrele – peste 1 miliard de utilizatori unici acceseaza acest site in fiecare luna) de impartasire, de continut multimedia (video) online — YouTube, detinut de Google Inc, se pregateste de debutul oficial pe piata din Romania.

Ce inseamna acest lucru pentru noi? Daca pana in prezent utilizatorii din Romania care impartaseau continut video original pe YouTube, nu aveau posibilitatea de a a-si monetiza continutul incarcat pe site, odata cu lansarea programul de parteneri YouTube Partner si YouTube Romania, acesti utilizatori, vor putea incasa bani frumosi de pe urma continutului video incarcat.

youtube-partner-romania-google

Conform multiplelor surse, Google Inc ar putea lansa noua platforma, dedicata utilizatorilor romani, in urmatoarele luni. Desi Google Romania inca nu a oficializat aceasta decizie printr-un anunt in presa, UCMR-ADA (Asociația pentru Drepturi de Autor) a anuntat in saptamana abia incheiata urmatoarele:

“Va informam ca in data de 6 martie 2013, UCMR-ADA a semnat cu Google Ireland Limited “Autorizatie licenta neexclusiva de utilizare a operelor muzicale prin streaming oneros” pentru site-ul www.youtube.com. Prin intermediul acestui contract, UCMR-ADA a obtinut pentru membrii sai, dreptul de a colecta remuneratii, pentru utilizarile operelor muzicale pe internet, pe site-ul www.youtube.com, prin streaming.”

Ceea ce inseamna ca, toti autorii de continut video unic (aici includem toti artistii, compozitorii si chiar si simpli utilizatori), vor beneficia de un anumit procent din drepturile de autor (5-10%), la care se adauga posibilitatea de a monetiza propriul continut prin reclama.

Practic, oricine detine un cont de YouTube si impartaseste continut unic (original) pe canalul personal, va putea incasa bani atat din drepturile de autor, cat si din reclama. Mai multe detalii despre YouTube Partner veti gasi aici.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *