ReviewsTablete

Cosmote My Tab 3G review

tableta-cosmote-my-tab-9-7

Cosmote a cautat intotdeauna sa ofere solutii simple, imbinand portabilitate dispozitivelor cu serviciile sale de date (internet), astfel oricine sa beneficize de un pachet complet indiferent ca esti lucru, plecat in vacanata sau acasa. Recent Cosmote a lansat o oferta care include prima tableta sub brandul propriu – Cosmote My Tab si un abonament cu minute incluse si trafic de date.

Tableta ruleaza versiunea de Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich, optimizata pentru acest model. My Tab beneficiaza de conectivitate 3G si WiFi, permitand utilizatorului conectarea la internet atat prin 3G, cat si prin wireless, plus posibilitatea de a efectua apeluri telefonice.

tableta-cosmote-my-tab-9-7-16

DESIGN & DISPLAY

Cosmote My Tab are un design suplu si compact. Carcasa este realizata in totalitate dintr-un material plastic, fixat intr-o serie de suruburi amplasate pe partile laterale ale tabletei. Aceasta tableta (Allview Alldro 3 Connect la origine), vine cu un ecran TFT LCD de 9.7 inch, cu o rezolutie de 1024×768 si o densitate a pixelilor de 160 ppi si o ratie de 4:3. Ecranul nu este unul spectaculos, cu culori vii la fel ca pe o tableta premium, dar este suficient pentru a putea urmari videoclipuri pe YouTube, vizualiza imagini si a va juca jocuri. In timpul utilizarii am observat ca, atunci cand incerci sa faci scroll cu degetul pe ecran, in loc de scroll face click ca si cand ai efectua un simplu tap. Ecranul tabletei este unul multi-touch (multiple puncte de atingere a ecranului simultan).

tableta-cosmote-my-tab-9-7-13

HARDWARE

Nici la capitolul specificatii hardware, tableta My Tab nu impresioneaza, deoarece nu este o tableta care sa aibe ca target zona de high-end, ci mai degraba a fost construita pentru zona de entry level, totusi este o tableta portabila cu ajutorul careia iti poti rezolva anumite treburi zilnice, cum ar fi: accesul la web, email, acces la retelele de socializare, vizonarea de continut video, editare documente, etc.

Tableta cantareste aproximativ 700 de grame si masoara10.8 mm in grosime. Este dotata cu un procesor dual core de 1GHz cu 512MB de RAM, 4GB memorie interna din care 2GB pentru aplicatii, slot microSD (pana la 32GB),un GPU PowerVR SGX 531, beneficiaza de o camera foto de 5 megapixeli, LED Flash si functie HDR, camera de 0.3 megapixeli frontala, o baterie Li-Polimer de 6000 mAh, WiFi, GPS si Bluetooth.

Informatii-hardware-Screenshot_2013-03-13-01-55-36

Cosmote My Tab este dotata cu doua difuzoare stereo, amplasate pe partea din spate-jos, la extremitati (stanga,dreapta) care redau sunetul la o calitate decenta. Pe partea laterala dreapta, sus (in modul portret), gasim amplasate butoanele pentru volum (+/-) si imediat mai jos, butonul de pornire/oprire. Butonul de pornire este putin incomod amplasat. Deoarece este foarte mic ca dimensiune, uneori e dificil de accesat, motiv pentru care trebuie sa intorci tableta pe lateral ca sa vezi unde este butonul in cauza pentru al putea accesa.

tableta-cosmote-my-tab-9-7-7

Pe partea de jos in modul landscape (pe orizontal) se gasesc sloturile pentru microSD (pana la 32GB) si SIM card, iar pe lateral stanga gasim portul micro USB si jack-ul audio de 3.5 mm.

La testele de benchmark, asa cum era de asteptat nu a rupt gura targului, dar a reusit sa scoata in aplicatia Quadrant un scor (2704) mai bun ca cel al tabletei GALAXY Tab 10.1. Mai jos, am adaugat cateva capturi de ecran cu rezultatele obtinute de My Tab in diferite aplicatii de benchmark.

SOFTWARE

La capitolul software, tableta ruleaza versiunea de Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich si vine pre-instalata cu aplicatii ca Cosmote Web’n’walk, Bitdefender Antivirus, OfficeSuite, Dolce Mobile TV si cele standard de la Google, inclusiv Play store, care in opinia noastra e cea mai importanta aplicatie, deoarece sunt tablete care nu au licenta (acces) la Google Play store. Un plus la capitolul software, in viziunea noastra, este faptul ca tableta nu vine cu vreo interfata complicata (customizata) cum fac unii producatori, ci vine cu cea standard Holo UI.

cosmote-my-tab-software-aplicatii

CAMERA FOTO

Aceasta tableta beneficiaza de doua camere foto, una de 5 megapixeli cu autofocus pe partea din spate, care desi nu e impresionanta, reuseste sa fotografieze la o rezoltuie buna pentru a putea impartasi imaginile pe retelele de socializare. In plus, aceasta camera poate inregistra video la o calitate acceptabila (vezi inregistrarea video de la finalul review-ului).

Camera foto frontala este VGA si este dedicata video conferintelor (Skype, Yahoo Messenger si alte retele care suporta acest tip de conversatii).

tableta-cosmote-my-tab-9-7-4

BATERIA

Autonomia bateriei este de aproximativ 4 ore, utilizata in continuu, cu vizionare de continut video (filme). Utilizata normal (fara a exagera), tableta ajunge chiar si la 5-6 ore, fiind conectata constant la WiFi si din cand in cand, pe 3G. Capacitatea bateriei este de 6000 mAh, o capacitate rezonabila, avand in vedere ca tabletele de top au o capacitate intre 6000 si 10.000 mAh.

CONCLUZIE

Dupa o saptamana de teste, pot spune ca e o tableta care isi gaseste utilitatea, deoarece permite utilizatorilor sa-si acceseze conturile personale pe retelele de socializare, sa citeasca emailul on the go, browsing pe internet, sa vizioneze continut video oriunde si oricand, atat online, cat si offline, permite creare si editarea de documente si poate cel mai important aspect al tabletei Comoste My Tab, puteti efectua apeluri telefonice, deoarece dispune de suport 3G.

Cei ce doresc sa achizitioneze aceasta tableta, va sfatuiesc sa o achizitionati doar la abonament, deoarece o primiti la pretul de 1 leu, in timp ce la liber costa 1000 lei. 

httpvh://youtu.be/R71erWN8xTQ

2 Comments

  1. „abonament cu minute incluse si trafic de date.” – doar net, fara minute. Abonamente de la 9 euro la 33. Cel de 33 fiind special pentru Tableta. :-)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!