NVIDIA se pregateste de lansarea seriei 700M de procesoare grafice

nvidia-gpu

Nvidia a dat astazi publicitatii un comunicat de presa prin care anunta noile serii de GPU (unitate  de procesare grafica) sub numele de 700M pentru notebooks.

Fata de modelele precedente, NVIDIA promite ca seria aceasta de procesoare grafice vor aduce experienta si performanta la un nou nivel, surclasand modelele anterioare si prin faptul ca sunt mai economice cand vine vorba de consumul de energie.

Cele cinci modele sunt 720M si 735M, destinate segmentului de masa in timp ce ultimele trei, 740M, 745M si 750M sunt repartizate pe segmentul de performance al pietei.

De notat ca aceste placi grafice sunt dedicate laptopurilor, ele nu vor putea egala in performante o placa grafica din aceiasi serie destinata sistemelor desktop care vor fi anuntate in viitorul apropiat.

Noutatea este GPU Boost 2.0, o invoatie care trage efectiv toata puterea din procesorul grafic, prin faptul ca monitorizeaza constant maniera in care este folosita si temperatura la care opereaza placa grafica. In trecut foarte mult din capacitatea unei unitati de procesare grafica era pierduta pe seama referintelor artificiale dupa care opera.

700m-lineup

Chiar daca in comunicatul de presa este specificat ca GPU-urile sunt destinate tuturor producatorilor de notebook in afara celor de la Apple, nu este exclus sa vedem un upgrade pentru modelul Macbook Pro cu Retina Display, care este echipat momentan cu NVIDIA 650M.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *