A patra generatie de procesoare Intel Core HD 5000 detaliata

2013_4th_gen_Intel_processors1

A patra generatie de procesoare Intel Core HD 5000, Iris si Iris Pro, vin cu un urias update pe partea de procesare grafica.

Daca penultima generatie, a3-a a fost impartita in doua categorii, ultima generatie despre care vorbim acum, este impartita in trei categorii. Primele doua categorii sunt construite pentru ca raportul performanta / randament sa atinga cote inalte.

In timp ce notebook-urile ultra subtiri care sunt echipate cu procesoarele din seria 28W-U, primesc categoria noua, Iris (despre care Intel sustine ca este de 2 ori mai rapida in procesare 3D, avand memorie DRAM incorporata, ar trebui sa dubleze viteza pe seriile H, si sa o tripleze pe seriile R) ultrabook-urile vin echipate cu seria 15W-U, au in componenta procesoarele HD 5000, relativ mai rapide.

Chiar daca pana la evenimentul Computex programat in luna iunie, nu avem decat niste informatii brute, totusi aflam din ele ca noile Core-uri sunt capabile de a procesa DirectX 11.1, OpenGL4 si OpenCL 1.2, iar suportul pentru rezolutii 4K este imbunatatit, fiind capabile de “a se descurca” cu colaje de 3 monitoare,  nemaifiind nevoie de placa video dedicata.

intel-4th-gen-core-graphics-1367448380

 

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.