Intel lanseaza noile procesoare Silvermont pentru segmentul mobile

arhitectura-intel-silvermont

Procesoarele Silvermont fac parte din noua micro-arhitectura Intel Atom de 22nm lansata de Intel. Noua generatie este ultra-performanta (pana la de 3 ori mai performanta) si in acelasi timp are un consum mult mai redus de energie, in comparatie cu actualele chipset-uri din segmentul mobile.

Chiar daca procesoarele Silvermont au fost construit sa deserveasca sfera de device-uri mobile, poate suporta pana la 8 core-uri, devenind perfect pentru un segment larg de piata, de la telefoane inteligente, la tablete si pana la servere de date sau notebook-uri. Procesul de fabricare al acestuia (22nm Tri-Gate SoC) face posibile caracteristicile principale, consum redus de energie si ultra-performanta.

silvermont_tech_4_1160-100036217-orig

Conform comunicatului de presa al companiei Intel, noua micro-arhitectura permite procesoarelor sa opereze pana la aproximativ de trei ori mai rapid si sa foloseasca doar a 5-a parte a cantitatii de energie fata de modelele existente si in acelasi timp sa reduca considerabil consumul de electricitate.

sursa

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.