SHARP anunta display-urile IGZO cu rezolutie de pana la 3200×1800 pentru viitoarele laptopuri

igzo

Dupa televizoarele 4K de la Sony, avem si pentru laptop-uri display-uri cu rezolutii mai mari. Noile display-uri IGZO de la Sharp, lasa in urma rezolutia Full HD, iar japonezii vor sa inceapa anul acesta productia a trei tipuri de display-uri IGZO (Indium gallium zinc oxide) :

– 11.6 inch 2560 x 1440 pixeli  253 ppi

– 14 inch 3200 x 1800 pixeli  262 ppi

– 15.6 inch 3200 x 1800 pixeli 235 ppi

Este inca devreme sa ne legam de ratia pixel-per-inch pentru ca este o tehnologie noua, dar putem sa ne bucuram de faptul ca vor folosi mai putina putere decat clasicul LCD, insemnand ca durata de functionare pe baterie a laptopului va creste.

Chiar daca sunt disponibile deja laptop-uri ( MacBook Pro Retina, Google Chromebook Pixel sau Toshiba Kirabook) care au rezolutii mai mari decat Full HD, ele nu se ridica la cele ale display-urilor IGZO de la Sharp.

La inceput va fi grea adaptarea la noile rezolutii pentru aplicatiile folosite pe sistemul de operare Windows (cele lansate in ultimii 20 de ani) pentru ca au fost creeate pe parcursul mai multor ani, in schimb aplicatiile din Windows Store, nu intampina probleme in a se acomoda pe rezolutii mai mari.

Productia este programata sa inceapa in luna iunie a acestui an.

httpvh://youtu.be/SnUUXoFsjoY

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *