StiriTech

Apple angajeaza fosti ingineri AMD cu ajutorul carora isi va construi propria linie de procesoare

spate2 noul iPad

Pana de curand Samsung era principalul furnizor de procesoare pentru produsele Apple (iPhone, iPad, etc), insa, de cand cei doi giganti sau angajat in lupta pentru suprematia segmentului de smartphone si tablete, cele doua companii se acuza reciproc de furt intelectual. Mai mult, cele doua parti si-au incheiat recent parteneriatul avut, din care ambele parti au doar de pierdut. Apple pentru faptul ca nu mai are un furnizor care sa livreze in timp util numarul necesar de componente hardware pentru numarul mare de solicitari ale clientilor sai, ceea ce duce la intarzieri ale livrarilor, iar Samsung, pentru ca pierde din punct de vedere financiar un contract de milioane de dolari, daca nu miliarde.

Inca de la inceputul anului, Apple a pornit la „vanatoare” pentru recrutarea de personal, ingineri specializati pe domeniul de construire / fabricare a procesoarelor (CPU) si al acceleratoarelor grafice (GPU). La finele anului trecut AMD a concediat o serie de ingineri, recrutand personal de la Qualcomm.

Luna aceasta a fost reperat un anunt prin care compania Apple cauta sa angajeze un manager, pentru echipa lor din Orlando, specializata in construirea de procesoare grafice pentru platforma mobila. Se pare ca Apple isi doreste sa produca componente hardware in propria curte pentru produsele sale, evitand pe cat posibil sa apeleze la surse externe.

In luna martie, au aparut o serie de zvonuriu care indicau faptul ca Intel ar putea incheia in acest an, un parteneriat cu Apple, din pacate acest lucru nu s-a concretizat / finalizat prin semnarea unui acord intre cele doua parti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!