Intel va integra procesoarele Pentium si Celeron in microarthitectura Atom (Silvermont)

microarhitectura-Inte-Atom

Producatorul de microprocesoare Intel a anuntat vineri ca va integra platformele Intel Pentium si Celeron in microarhitectura Atom (Silvermont). Viitoarele microprocesoare Intel Atom – nume de cod Bay Trail, vor echipa noile generatii de laptopuri entry-level, PC Desktop si AIO (dispozitive All in one).

Decizia de a integra chipset-urile Pentium si Celeron in microarhitectura Atom este una destul de importanta, daca luam in cosiderare faptul ca chipset-urile erau pana in prezent utilizate la echiparea PC-urile ieftine.

Noile chipset-uri Bay Trail au la baza platforma Intel Atom, o microarhitectura ce echipeaza dispozitive de tip smartphone, tableta si notebook. Aceste noi chipset-uri vor fi impartite in doua categorii: Bay Trail-M (segmentul mobil) si Bay Trail-D (segmentul PC desktop), ce vor fi disponibile sub brandurile Pentium si Celeron, a precizat un purtatoarea de cuvant – Kathy Gill, din cadrul companiei Intel.

Intel sustine ca microarhitectura Silvermont (Atom) este de 5 ori mai eficienta din punct de vedere al consumului de energie fata de vechile procesoare Atom si de 3 ori mai rapida.

De acum inainte Silvermont va echipa dispozitivele din gama Intel Inside care include PC-uri entry-level, tablete si smartphone-uri si servere cu consum redus de energie. Microarhitectura Silvermont este implementatat de catre Intel in viitoarele chipset-uri Merrifield, ce vor echipa dispozitivele mobile de tip smartphone incepand din 2014.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *