OS X Mavericks, prezentat la conferinta Apple WWDC

os x mavericks

In cadrul conferintei Apple ce a avut loc astazi, a fost prezentat noul OS X, Mavericks. Compania a renuntat la numele de pisici salbatice (mountain lion, panther, leopard).

Printre noutatile noii versiuni de OS X, putem nota “finder tabs”, care este un mare plus, pentru ca permite utilizatorilor sa deschida o singura fereastra in care sa utilizeze mai multe file, si au posibilitatea de a copia, fisiere intre file, scapand astfel de o aglomerare cu prea multe ferestre. In Mavericks, utilizatorul poate sa tag-uiasca fisierele de pe computer sau iCloud, iar in momentul efectuarii unei cautari, rezultatele in finder vor veni din ambele medii de stocare.

O noua versiune a browserului Safari, care este mult mai rapida, si care poate tine sub control mult mai bine resursele procesorului.

De asemenea, instrumente noi cu ajutorul carora puteti gestiona procesorul, ceea ce va permite sa reduceti utilizarea acestuia cu pana la 72%, conform Apple.

Centrul de notificari din OS X Mavericks, a fost schimbat, iar acum utilizatorii pot raspunde la email-uri, mesaje primite prin iMessage, apeluri facetime, si alte notificari.

OS X Mavericks, este disponibil pentru dezvoltatori incepand de astazi, iar din toamna pentru publicul larg, pretul nefiind precizat.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *