Olanda investeste puternic intr-o retea de statii de incarcare a masinilor electrice

statii de incarcare

In 2015, Olanda va deveni una din putinele tari din lume care va detine statii de incarcare rapida pentru masinile electrice, statii ce vor fi instalate pe tot teritoriul tarii. Start-up-ul olandez FastNed va monta pana in 2015 peste 200 de astfel de statii de incarcare (aproximativ o statie de incarcare la fiecare 50 de km), in timp ce compania elvetiana ABB Group va furniza incarcatoarele pentru aceste statii.

Statiile vor fi dotate cu incarcatoare electrice de diferite tipuri, printre ele modelele de 50 kilowatti dezvoltate de elvetienii de la ABB: Terra 52 si Terra 53. Incarcatoarele respective, pot incarca bateria unei masini electrice la 100% in 15 si pana la maxim 30 minute.

Aspectele tehnice cum ar fi plata incarcarii, asistenta la distanta, service pentru masini si actualizari ale softului, se vor face cu ajutorul unui serviciu in-cloud. Panouri voltaice vor fi instalate pe acoperisul fiecarei statii de incarcare rapida, care nu doar ca vor oferi sursa de curent pentru masinile electrice, dar vor minimaliza si costurile acestora.

Primele statii de incarcare rapida pentru masinile electrice vor fi instalate si date spre utilizare, inca din luna septembrie a acestui an.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *