Microsoft si Blackberry scad preturile la tableta Surface RT, respectiv Blackberry Z10

tableta-microsoft-surface

Cu toate ca tableta Microsoft Surface RT arata destul de bine (carcasa este metalica), dispozitivul nu se bucura de un real succes in comert. Utilizatorii de astfel de terminale, evita sa achizitioneze tablete Surface RT cu Windows RT.

Si, pe buna dreptate, am avut si noi la teste o astfel de tableta Surface RT si trebuie sa va marturisesc ca ne-a fost trimisa fara suport pentru priza 220W, ceea ce inseamna ca trebuia sa achizitionam un transformator de vreo 30 de euro, doar ca sa putem incarca bateria tabletei, deoarece nici portul standard USB 2.0, nu primeste curent ca sa o poti, barem, incarca prin cablul USB.

Mai mult, sistemul de operare este Windows RT si nu Windows 8, dar oricum acest lucur nu stiu cat conteaza, deoarece foarte multi utilizatori de Windows 8 se plang de noua versiune de Windows.

Un alt terminal care nu se bucura de prea mare succes in randul utilizatorilor de smartphone, este terminalul Blackberry Z10, care conform numeroaselor review-uri, este dotat cu un ecran mult sub ceea ce ofera smartphone-urile high-end din piata, iar calitatea telefonului, nici ea nu este una prea satisfacatoare.

Astfel, ambii producatori au fost nevoiti sa scada pretul acestor dispozitive. Tableta Surface RT se comercializeaza in prezent la pretul de  £279 in Marea Birtanie (pret redus de la £399), 330 Euro in Germany, 340 Euro in Franta, 340 de Euro in Italia si 330 de Euro in Spania.

Microsoft listeaza tableta Surface RT de 32GB impreuna cu Touch Cover (tastatura atasabila), la pretul de 430 de Euro, in acest moment.

Blackberry-z10-alb-negru

In timp ce canadienii de la Blackberry au redus pretul terminalului Blackberry Z10 cu aproximativ 75% fata de pretul initial. Telefonul se vinde in prezent prin operatorii din SUA, la doar $50 impreuna cu un abonament pe doi ani de zile.

De asteptat ca preturile ambelor terminale, sa scada si la noi din acelasi motiv, lipsa de interes din partea clientilor.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *