Vodafone Romania si-a anuntat rezultatele financiare pe perioada 1 aprilie – 30 iunie

logo vodafone

Vodafone Romania a anuntat rezultatele financiare ale primului trimestru (da, primul trimestru, deoarece compania raporteaza rezultatele in functie de anul fiscal britanic) din intervalul 1 aprilie – 30 iunie. Astfel numarul total al clientilor pe partea de servicii mobile este de 8.138.354, in crestere cu 57.000 fata de trimestru anterior (o crestere nesemnificativa) si cu 339.943 fata de aceiasi perioada a anului trecut.

Deoarece compania s-a axat pana in prezent mai mult pe serviciile de voce si mai putin pe ceea ce isi doresc clientii sai, veniturile companiei au scazut cu 4.1%, conform rezultatelor facute publice de operator. In schimb au crescut veniturile operatorului Vodafone pe partea de date mobile cu pana la 26.3% fata de anul trecut, deoarece piata de smartphone si tablete a explodat in ultimii 2-3 ani de zile, dar in special in ultimul an, in Romania.

La data de 30 iunie, 2013, abonatii serviciilor Vodafone reprezentau 40,4% din baza de clienti, iar utilizatorii Cartelei Vodafone, 59,6%. Utilizatorii serviciilor prepay au crescut cu 0,3 puncte procentuale de la un trimestru la altul si cu 2,6 puncte procentuale, de la un an la altul.

Mai jos gasiti atasat comunicatul de presa cu toate detaliile acestui raport.

Comenteaza

Your email address will not be published. Required fields are marked *