StiriTech

Administratia Obama intervine in favoarea companie Apple, in cazul embargo-ului impus pe vanzarea iPhone 4 si iPad2, in SUA

apple-vs-samsung

Producatorul sud coreean Samsung Electronics se afla intr-un „razboi” declarat cu compania americana Apple, de cativa ani buni. Cele doua companii dandu-se in judecata pe mai multe continente pentru furt intelectual (drepturi de autor).

Recent, Samsung Electronics a castigat un proces in Statele Unite, care conform comisiei ITC (International Trade Comission), interzicea companiei american dreptul de a mai comercializa telefonul iPhone 4 si tableta iPad 2, in propria tara.

La finalul acestui weekend administratia Barrack Obama a intervenit in acest proces, declarandu-si dreptul de veto, anuland astfel decizia comisie ITC, ceea ce inseamana ca Apple va putea comercializa in continuare aceste produse pe teritoriul SUA.

Practic asistam la o desfasurare de forte a americanilor impotriva unei decizii, care la prima vedere ar putea parea ridicola ( imaginati-va un tribunal romanesc care sa interzica comercializarea Daciei Logan pe teritoriu Romaniei, absurd, nu-i asa).

Ridicola sau nu, decizia celor din comisia ITC a fost anulata de administratia Obama, lasand loc de  interpretari, deoarece poate fi considerata o masura nationalista in incercarea de a proteja brand-urile autohtone.  In orice caz, aceste produse sunt scoase din productie de ceva timp, de catre Apple. Posibil ca pana la finele acestui an, sa fie scoase de la comercializare, chiar de Apple.

Intre timp, americanii cauta solutii pentru a modifica legea actuala cu privire la incalcarea drepturilor de autor pe segmentul tabletelor si al smartphone-urilor, deoarece este absurd ca cineva sa detina drepturi de autor pe WiFi, functia tactila a ecranului sau pe aspectul dreptunghiular al acestor dispozitive.

Credeti ca in Romania, daca prin absurd am intalni un astfel de caz, administratia prezidentiala ar interveni in favoarea unui brand romanesc?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!