Google anunta un nou val de Chromebook-uri cu procesoare Intel Haswell

In cadrul IDF (Intel Developer Forum) ce are loc in aceste zile la San Francisco, Intel si Google au anuntat ca in curand vor lansa o noua serie de Chromebook, bazate pe generatia a patra de procesoare Intel Haswell cu consum mai redus de energie, dar cu o performanta mai buna.

Se zvonea de ceva vreme ca Asus se va alatura producatorilor precum Samsung, Acer sau HP, pe segmentul de laptopuri foarte accesibile (sub $300) pana la sfarsitul acestui an, si iata ca acest lucur a fost confirmat saptamana aceasta la IDF.

Conform unui studiu de piata, in acest moment Chromebook-urile ce au la baza ‘sistemul de operare’ Chrome OS, reprezinta intre 20 si 25 la suta din totatlul de laptopuri cu pretul pana in $300 dispnibile pe piata din Statele Unite. Peste 5,000 de scoli, reprezentand aproximativ 20% din totalul scolilor din SUA, si-au dotat salile de clasa cu astfel de Chromebook-uri.

Recent, Google a anuntat aplicatiile de desktop pentru Chrome OS, aplicatii native (nu extensii), care vor putea fi rulate in desktop-ul Chromebook-ului fara a necesita acces la internet

Ne asteptam ca pana de sarbatori, noile Chromenook-uri produse de Toshiba, HP, Samsung, Acer si Asus sa fie puse in vanzare, cel putin in SUA.

Google nu a dat publicitatii alte informatii referitoare la datele tehnice ale noilor Chromebook-uri, dar probabil ca un anunt din partea fiecarui producator va fi facut in urmatoarele 30 – 60 de zile.

sursa

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.