AT&T ar putea intra pe piata de telecomunicatii din Europa

In prezent, Europa nu are nota de trecere (repetenta) la capitolul telecomunicatii, deoarece piata de telecom de pe continent este mult in urma celei din America de Nord sau din Asia atat ca infrastructura, cat si pe partea de servicii. Acesta este si unul din motivele pentru care Uniunea Europeana prin comisia condusa de comisarul european pe probleme de tehnologie digitala, doamana Neelie Kroes, vrea sa impuna o serie de masuri prin care sa stimuleze operatorii sa investeasca in infrastructura si in dezvoltarea retelelor broadband (4G LTE).

Unul din cei mai mari operatori de telefonie mobila din Statele Unite, AT&T, se gandeste serios sa intre pe piata din Europa, o piata cotata in prezent la peste $312 miliarde de dolari, conform publicatiei Bloomberg.

Se zvoneste ca AT&T negociaza in secret preluarea unui operator din Europa, iar printre acestia s-ar numara compania de telecomunicatii Telefonica (Spania), EE (Orange + T-Mobile), Telecom Italia si/sau Grupul Vodafone. Din pacate aceste zvonuri nu pot fi confirmate la aceasta data, deoarece, spun cei de la Bloomberg, nici unul din acesti jucatori de pe piata de telecom, nu au dorit sa confirme, dar nici sa infirme aceste zvonuri.

AT&T este unul dintre cei mai mari operatori de servicii telecom 4G (wireless), din Statele Unite, operatorul anuntand castiguri de peste $32 miliarde de dolari, doar in trimestrul al doilea al acestui an (2013).

O astfel de preluare din partea AT&T, ar putea crea un eveniment “seismic” de amploare pe aceasta piata.

Clientii companiilor de telecom nu pot decat sa se bucure la auzul acestor zvonuri, deoarece AT&T, in cazul in care preluarea unui operator se confirma, va crea concurenta serioasa celorlalti operatori, si implicit o crestere spectaculoasa pe partea de infrastructura si servicii 4G LTE.

Producatori ca Samsung sau LG Electronics au anuntat ca testeaza deja in Coreea de Sud modemuri 5G pentru viitoarele dispozitive mobile. In prezent, coreeni au deja acces atat la servicii 4G LTE Advanced, cat si la smartphone-uri cu suport pentru aceste retele de tip LTE-A, cum sunt telefoanele Samsung Galaxy S4 LTE-Advanced sau LG G2 LTE-A.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.