SmartphonesStiriTech

Blackberry in coma indusa artificial. Compania ar putea fi vanduta pentru suma totala de 4.7 miliarde de dolari

eveniment Blackberry 18 septembrie

Cu toate ca Blackberry este destul de activa in ultima vreme, pe piata de smartphone, lansand a doua terminale noi: Blackberry 9720 (in luna august) si Blackberry Z30 (anuntat saptamana trecuta), dupa anuntul facut vineri, prin care anuntau ca au terminale nevandute in valoare de 1 miliard de dolar si faptul ca vor trimite in somaj aproape 40% dintre angajatii companiei, actiunile Blackberry s-au prabusit pe bursa cu pana la 17%, ajungand la pretul de  $8.85 / actiunea la sfarsitul saptamanii trecute.

Intre timp, unul din cei mai importanti actionari, prin intermediul unei companii de asigurari Fairfax Financial Holdings Ltd, a inaintat catre board-ul companiei Blackberry o scrisoare de intentie, prin care anunta ca sunt dispusi sa achiztioneze 90% din actiunile Blackberry la pretul de $9 per actiune, asta insumand aproximativ 4.7 miliarde de dolari.

Oferta vine la aproximativ o luna, dupa ce Blackberry a anuntat ca ia in considerarea optiunea de a vinde compania.

Se pare ca board-ul Blackberry ar fi acceptat aceasta oferta, dar asta nu inseamna ca afacerea este deja incheiata, deoarece ureaza o perioada de 6 saptamani, timp in care oferta este analizata si eventual apoi sa fie aprobata, asta in cazul in care Fairfax nu isi retrage propunerea intre timp, sau Blackberry nu decide sa vanda altcuiva inainte de data de 4 noiembrie, moment in care, conform scrisorii de intentie, ar urma sa plateasca companiei de asigurari Fairfax numai putin de $150 de milioane de dolari. Astfel, viitorul companiei canadiene ramane incert pana la inceputul lunii noiebrie, atunci cand vom afla ce se va intampla cu Blackberry.

Credeti ca compania isi va reveni treptat? Care ar fi prima masura, pe care noii proprietari ar trebui sa o implementeze pentru salvarea acestui brand?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!