Samsung Galaxy S5 ar putea fi echipat cu un chipset Exynos 6 pe arhitectura 14nm

Exynos 6

Se aud ecouri cum ca producatorul Samsung Electronics nu ar fi multumit de numarul de telefoane Galaxy S4 comercializate pana in prezent, numarul lor fiind sub estimari. Lucru ce a dat nastere la o serie de zvonuri care sugereaza ca Samsung ar putea lansa noul smartphone Galaxy S5 ceva mai devreme decat de obicei. Samsung obisnieste sa lanseze cate un model flagship din gama ‘Galaxy S’ spre finalul primului trimestru, inceputul celui de-al doilea trimestru al fiecarui an (martie-aprilie).

Aceleasi zvonuri sugereaza ca noul model de top, ar putea beneficia de o carcasa metalica, in timp ce un raport venit din Coreea de Sud sugereaza ca Samsung lucreaza la un nou pocesor, Exynos 6 pe arthitectura de 14nm. Actualele chipseturi produse de Samsung sunt pe arhitectura de 28nm.

Se zvoneste ca Samsung va incepe in curand (inceputul lui 2014) productia noilor chipseturi Exynos 6, avand la baza tehnologia ARM big.LITTLE (Cortex-A57 / Cortex-A53) pe 64bit. Posibil ca in cadrul CES 2014 de la Las Vegas, din luna ianuarie si la Mobile World Congress 2014, Samsung sa prezinte noul SoC si eventual noul smartphone Galaxy S5, daca zvonurile actuale prezinta vreun pic de adevar, referitor la slaba comercializare a modelului Galaxy S4.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
0
Would love your thoughts, please comment.x